DEYAΤα όσα εντέχνως διέρρευσαν από τη δημοτική αρχή για τις συζητήσεις όσον αφορά τη διεύρυνση της ΔΕΥΑ αποτέλεσαν θέμα συζήτησης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης με τις παρατάξεις της μειοψηφίας να ασκούν κριτική στη δημοτική αρχήΑπό πλευράς Στάθη Θεοδωρακόπουλου υπήρξαν καυστικά σχόλια γιατί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα η μειοψηφία το… μαθαίνει από δημοσιεύματα θέτοντας παράλληλα τον σοβαρό προβληματισμό του «τετραπλασιασμού» των τιμολογίων στο νερό εάν οι γύρω δήμοι ενταχθούν στην ΔΕΥΑ.
Από την πλευρά του ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος επέκρινε τη δημοτική αρχή με δηλώσεις του, γιατί δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της κι εφόσον έχει συσταθεί το νέο ΔΣ της ΔΕΥΑ δεν έχει συνεδριάσει ακόμα. Να θυμίσουμε ότι ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος είναι ο δημοτικός σύμβουλος που εκπροσωπεί τη μειοψηφία στο ΔΣ της ΔΕΥΑ και όπως ανέφερε δεν έχει καμιά ενημέρωση για το όποιο σχέδιο της δημοτικής αρχής που προφανώς κρατά «μυστική ατζέντα» για τα σοβαρά ζητήματα όπως σχολίασε.
Από πλευράς του Θανάση Παναγόπουλου αλλά και αντιδημάρχων μετά την πίεση που ασκήθηκε από τη μειοψηφία η απάντηση ήταν πως τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ωστόσο γίνονται συζητήσεις ενώ σ`ότι αφορά την αύξηση στα τιμολόγια ευθέως απαντήθηκε πως θα είναι της τάξεως… των κοινοτήτων του πρώην Δήμου Αιγίου.
«Από την ενημέρωση που είχαμε δεν φαίνεται να υπάρχει παράταση στο πλαίσιο νόμου που ορίζει ότι θα πρέπει να ενταχθούν οι δήμοι σε όλο τους το εύρος στις ΔΕΥΑ εφόσον διαθέτουν ΔΕΥΑ. Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε να ενημερωθούμε αφού κι ενόψει σύνταξης προϋπολογισμού για το δήμο αλλά και για την επιχείρηση θα πρέπει να ξέρουμε πού θα εντάξουμε τα έσοδα-έξοδα για την ύδρευση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος. Ωστόσο η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ και οι αυξήσεις που προφανώς θα απαιτηθούν στους περιφερειακούς (πρώην) δήμους είναι ένα μείζον ζήτημα που αναμένεται να απασχολήσει πολύ την περιοχή εάν τελικά προχωρήσει το θέμα…

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ