nosokomeio aigioyΠερισσότερο από δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του δημάρχου Αιγιαλείας Θ.Παναγόπουλου με τον αναπληρωτή διοικητή της 6η ΥΠΕ κ΄.Αντωνακόπουλο.
Συνοδευόμενος από την πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ –γιατρό Μαρία Τσουκαλά (η οποία ήταν παρούσα και στη συνάντηση με τον υπουργό Μ.Βορίδη αλλά και με τον αναπληρωτή υπουργό Λ.Γρηγοράκο) ο δήμαρχος Αιγιαλείας εξέθεσε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο του Αιγίου που στην κυριολεξία στέκεται «σε μια κλωστή».
Ο αναπληρωτής δ/της της ΥΠΕ αντιλήφθηκε σε όλο του το μέγεθος το πρόβλημα, αφού ήδη από πλευράς ιατρικού κόσμου και δήμου έχει γίνει προσπάθεια και φάνηκε να έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και η ηγεσία του υπουργείου. Στο πλαίσιο αυτό σε ανοιχτή γραμμή με τον Λ.Γρηγοράκο (αφού υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία παρουσία των εκπροσώπων του Αιγίου) ο κ΄.Αντωνακόπουλος ανέλαβε τη δέσμευση για άμεση λύση κυρίως στο ζήτημα των 4 γιατρών προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει το αναισθησιολογικό και το μικροβιολογικό τμήμα.
Όντας γιατρός και ο ίδιος ο κ΄.Αντωνακόπουλος ήταν σαφώς σε θέση να αντιληφθεί τι σημαίνει για το ένα νοσοκομείο να μην έχει… αναισθησιολόγο και αυτό είναι το πρώτο αίτημα που απ`ότι φαίνεται θα ικανοποιηθεί.
Σήμερα Τετάρτη ο αναπληρωτής διοικητής έχει άλλωστε συνάντηση στο υπουργείο με τον Λ.Γρηγοράκο και το θέμα του Νοσοκομείου Αιγίου θα είναι πρώτο θέμα στην «ατζέντα».
Ήδη άλλωστε μέσα από την άκρως εποικοδομητική συζήτηση που υπήρξε χθες παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της 6ης ΥΠΕ στο «τραπέζι» έπεσαν δύο προτάσεις ώστε άμεσα να λυθούν τα βασικά αυτά ζητήματα του Νοσοκομείου και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δρομολογηθεί η επίλυσή τους.
Περισσότερα αναμένονται και σήμερα μετά την επίσκεψη Αντωνακόπουλου στο γραφείο του υπουργού.