syskepsi ygeiaΟ μοναδικός δρόμος διάσωσης των δομών υγείας περνάει μέσα από την… κινητοποίηση της Κοινωνίας! Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΠΕΔΥ (ΙΚΑ Αιγίου) όπου τονίστηκε από όλους τους παριστάμενους (εκπροσώπους φορέων κλπ.) πως εάν δεν υπάρξει κινητοποίηση παρόμοια με αυτή του …ΤΕΙ δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί λύση.
Στο πλαίσιο αυτό και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το Νοσοκομείο Αιγίου, το ΠΕΔΥ Αιγίου αλλά και το Κέντρο Υγείας Ακράτας, οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δύο στάδια: Κατ’αρχάς να καταγραφούν οι ανάγκες και τα προβλήματα και να κατατεθούν προτάσεις για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη της περιοχής μας σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, όπου σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει μόνο για την ΥΓΕΙΑ, να διεκδικηθεί απόφαση με σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας της περιοχής και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Συντονίστριες της συζήτησης ήταν η προϊσταμένη του ΠΕΔΥ κα Κανταρτζή και η υπεύθυνη του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ κα Φάκου, ενώ μεταξύ άλλων στη συνάντηση βρέθηκαν οι δημοτικές σύμβουλοι της πλειοψηφίας κ.κ. Μαρία Τσουκαλά (εκπροσωπώντας το δήμαρχο) και Διαμάντω Βασιλακοπούλου-Καρτσωνάκη, οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας κ.κ. Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος (συνοδευόμενος από τα στελέχη της παράταξής τους Σουφλή και Καφούσια) και Χρήστος Λαϊνάς, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Σωτήρης Κίλιας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Παναγιώτης Γεωργόπουλος, μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Τηλιγάδας, ο υπεύθυνος του Κ.Υ. Ακράτας κ. Χόνδρος και εκπρόσωποι των εξής φορέων: Εργαζόμενοι ΕΟΠΥΥ, Σωματείο Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας < Ο Ασκληπιός>, Φαρμακευτικός Σύλλογος, Συνταξιούχοι, Βοήθεια Στο Σπίτι, Ένωση Γυναικών Ελλάδας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΨΗΦΙΣΜΑ
Κατόπιν της σύσκεψης εξεδόθη η κάτωθι ανακοίνωση –ψηφισμα
«Όλοι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις Δομές Υγείας της Αιγιαλείας καθώς και οι φορείς της πόλης μας συναντήθηκαν σήμερα 1.30μμ στο ΠΕΔΥ Αιγίου με θέμα συζήτησης την συνεχή υποβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας της Ανατολικής Αχαΐας.
Όλοι ανεξαιρέτως εξέφρασαν τον προβληματισμό τους. Κατόπιν εκτενούς συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για την κατάσταση υγείας της περιοχής μας, συμφώνησαν τα κάτωθι σε δυο άξονες:
Να καταγραφούν οι ανάγκες και τα προβλήματα και να κατατεθούν προτάσεις για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη της περιοχής μας και συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, όπου σε Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει μόνο για την ΥΓΕΙΑ, να διεκδικήσουμε απόφαση με σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας της περιοχής και την ποιότητα ζωής των πολιτών μας.
Στόχος μας είναι η συνεργασία όλων, ώστε να διεκδικήσουμε την επίλυση των προβλημάτων αλλά και την στήριξη της καθημερινής ανάγκης των πολιτών.
Οι Φορείς που συμμετείχαν:
Εργαζόμενοι ΠΕΔΥ
Εργαζόμενοι ΕΟΠΥΥ
Σωματείο Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας < Ο Ασκληπιός>
ΚΥ Ακράτας
Ιατρικός Σύλλογος
Φαρμακευτικός Σύλλογος
Εργατικό Κέντρο
Εμπορικός Σύλλογος
Συνταξιούχοι
Βοήθεια Στο Σπίτι
Ένωση Γυναικών
Εκπρόσωποι Δημοτικής Αρχής και Δημοτικών Παρατάξεων»

(ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ)