iones 1Ο Σύλλογος μας δεν πραγματοποιεί μόνο πολιτιστικά δρώμενα παγκόσμιας εμβέλειας και αποδοχής ,που έχει ως αποτέλεσμα την τουριστική και πολιτιστική προβολή της ευρύτερης περιοχής μας στα πέρατα του κόσμου με μετρήσιμα αποτελέσματα ,αλλά δημιουργεί επίσης δημόσιες σχέσεις παγκόσμιας εμβέλειας ήτοι -έχει προσκληθεί ο πρόεδρος του συλλόγου από τον πρέσβη της Ουκρανίας στην δεξίωση της πρεσβείας στην Αθήνα για την εθνική εορτή της Ουκρανίας στις 18/9/2014.
-έχει προσκληθεί ο πρόεδρος του συλλόγου από τον πρέσβη της Χιλής στην δεξίωση της πρεσβείας στην Αθήνα ,για την εθνική εορτή της Χιλής στις 19/9/2014.
Και στις δύο δεξιώσεις ο σύλλογος θα εκπροσωπηθεί , αποδεχόμενος την πολύ μεγάλη και σπάνια τιμή.
Στην πιο΄κάτω φωτογραφία Ο πρέσβης της Ουκρανίας με τον πρόεδρο του συλλόγου Σταυρόπουλο Ασημάκη στην πρόσφατη συνάντηση των στην πρεσβεία.
iones presvisΣυνάντηση Πρεσβη της Ουκρανίας V. Shkourov με Διευθυντή του Παγκόσμιου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Α.Σταυρόπουλο

11 Ιουνίου, 14:08
Τις 11 Ιουνίου του 2014 στο χώρο της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Έκτακτου και Πληρεξούσιου Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία V. Shkourov με τον Διευθυντή του Παγκόσμιου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου «ΙΟΝΕΣ» Α.Σταυρόπουλο.
Κατά την συνάντηση του Πρέσβη της Ουκρανίας με τον Διευθυντή του Φεστιβάλ συζητήθηκαν δυνατότητες της εύρους εκπροσώπησης της λαϊκής τέχνης της Ουκρανίας σε αντίστοιχες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα το θέμα της συμμετοχής στο φετινό επετειακό Φεστιβάλ στο Αίγιο (στην Πελοπόννησο) του Ουκρανικού ακαδημαϊκού θεάτρου μουσικής, τραγουδιού και χορού «ZORIΑNY» της περιφεριακής φιλαρμονικής του Κιροβογκράντ (Ουκρανία).
Παγκόσμιο φέστιβαλ παραδοσιακών χορών ιδρύθηκε στο Αίγιο το 2004 από το Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο «ΙΟΝΕΣ» ύπο την αιγίδα της διευθνούς οργάνωσης λαϊκής τέχνης «IOV» (μηκυβερνητική ογάνωση με συμβουλευτικό καθεστώς με την UNESCO) και διεξάγεται τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου στην πόλη Αίγιο με συμμετοχή καλλιτεχνικών συγκροτημάτων από διάφορες χώρες του Κόσμου.