ntinou panagopoulos ds«Ομαλά» κύλησε η διαδικασία για την εκλογή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου αφού το θέμα λύθηκε μετά από συνάντηση Βάσως Ψυχράμη –Γιώργου Ντίνου παρουσία του δημάρχου και τα πάντα είχαν οριστικοποιηθεί στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας το βράδυ της Παρασκευής.Πέρα από τις όποιες πικρίες της που σε καμιά περίπτωση δεν άφησε να φανούν κατά τη χθεσινή διαδικασία –το αντίθετο μάλιστα- η Βάσω Ψυχράμη έκανε πίσω όσον αφορά την προεδρία του Δ.Σ., ωστόσο από την «άνευρη» αντιδημαρχία Ανάπτυξης προτίμησε να αναλάβει ρόλο σε Πολιτική Προστασία και Κοινωνική Πρόνοια –Παιδεία.
Επισήμως οι δύο αντιδημαρχίες που απομένουν αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του διημέρου αφού εκτός από την Ψυχράμη αντιδήμαρχος θα είναι τελικά και ο Βασίλης Γ.Χριστόπουλος (από το Διακοπτό) που παίρνει την αντιδημαρχία Ανάπτυξης.
Ο δήμαρχος πρότεινε για την θέση του προέδρου χθες τον Γιώργο Ντίνο που ψηφίστηκε ομόφωνα από την ομάδα του και εξελέγη με 20 ψήφους έναντι «12» λευκών (προφανώς της μειοψηφίας).
Η θέση του προέδρου βάσει νόμου καταλαμβάνεται από την μείζονα μειοψηφία με τον Στάθη Θεοδωρακόπουλο να προτείνει τον Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο που απαιτήθηκαν τρεις ψηφοφορίες για να εκλεγεί αφού δεν συγκέντρωνε την απαιτούμενη πλειοψηφία, ενώ για τη θέση του γραμματέα του Δ.Σ. που προβλέπεται να είναι από την ελάσσων μειοψηφία προτάθηκε από τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο ο Δημήτρης Μπούρδος (από την παράταξη Παπακωνσταντίνου) ο οποίος και εξελέγη με τη σύμφωνα γνώμη 22 συμβούλων κι αφού είχε προηγηθεί διαβούλευση μεταξύ των παρατάξεων Κ.Παπακωνσταντίνου –Γρ.Τριανταφυλλόπουλου.
Κατά την πρώτη του τοποθέτηση προς το σώμα ο Γ.Ντίνος έκανε λόγο για την εικόνα του Δ.Σ. που αντικατωπτρίζει την εικόνα του δήμου και πρέπει να μην είναι άναρχη, ενώ δεσμεύτηκε για συνεργασία με όλες τις παρατάξεις..
Από την πλευρά του ο δήμαρχος ανέφερε ότι κύριο μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η αναβάθμιση του κύρους και του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει πιστή εφαρμογή του κανονισμού.
Ο Στ.Θεοδωρακόπουλος ανέφερε ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να σέβεται το σώμα ώστε να τον σέβεται και αυτό.
Ο Κ.Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι ο κανονισμός σίγουρα επιδέχεται διορθώσεων που εάν εφαρμοστούν θα είναι προς όφελος και σωστή λειτουργία του Δ.Σ.
Ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την διαδικασία που ακολουθήθηκε «καυτηριάζοντας» ότι στην ουσία πρόκειται για τακτοποίηση… προσώπων εντός της δημοτικής αρχής .
Ο Χρ.Λαϊνάς ανέφερε ότι βασική προϋπόθεση για την ορθή λειτουργία είναι να δίδεται λόγος και ενημέρωση σε όλες τις παρατάξεις.