PSYXRAMI NEWSΔεν χάνει χρόνο η αντιδήμαρχος Βάσω Ψυχράμη και μετά την πρώτη σύσκεψη «καταγραφής» που έγινε παρουσία προέδρων και εκπροσώπων παρατάξεων την περ.εβδομάδα, έχοντας πλέον μια πιο «σφαιρική» εικόνα για τα ζητήματα της περιοχής, ήδη έχει κλείσει «ραντεβού» σε Περιφέρεια και Υπουργείο προκειμένου να προωθήσει τα αιτήματα της Αιγιάλειας.
Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα η κα Ψυχράμη μέχρι αργά χθες βράδυ σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και συνεργάτες από τη δημοτική αρχή εργάζονταν στο δημαρχείο «χτενίζοντας» τα υπομνήματα που θα καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες. Το «ραντεβού» με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας) έχει κλειστεί για το πρωί της Παρασκευής και το αίτημα της Αιγιάλειας αφορά επικεντρώνεται στην αναγκαιότητα χρηματοδότησης. «Διαπιστώσαμε ότι από το υπουργείο η Αιγιάλεια χρηματοδοτείται μόνον για πυροπροστασία και δεν υπάρχει χρηματοδότηση από τον κωδικό για την αντιμετώπιση πλημμυρών. Θα πρέπει το υπουργείο να συμπεριλάβει την Αιγιάλεια και να διασφαλίσει χρηματοδοτήσεις για τον χειμώνα» σημειώνει μιλώντας στον «Ημ» η αντιδήμαρχος.
-Όσον αφορά το υπόμνημα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που θα κατατεθεί σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη με τον αντιπεριφερειάρχη Γρ.Αλεξόπουλο (και πιθανότατα να παραστεί και ο περιφερειάρχης), ο δήμος Αιγιαλείας έχει καταγράψει μια σειρά ζητημάτων που κρίνει ότι ήδη… θα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί.
«Η Περιφέρεια θα έπρεπε ήδη να έχει φροντίσει για θέματα αρμοδιότητάς της όπως ο καθαρισμός των ρείθρων, την παρακολούθηση και την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικών σε σημεία που κατασκευάζονται έργα, να μας παραχωρήσει εγκαίρως το αλάτι για την αποπαγοποίηση των δρόμων κλπ.» σχολιάζει η κα Ψυχράμη.

Αυτοψίες σε  «επικίνδυνα» σημεία

Παράλληλα σε αυτοψίες όπου υπάρχουν σημεία σε όλη την Αιγιάλεια, τα οποία μπορούν να καταστούν επικίνδυνα σε περίπτωση κακοκαιρίας, έχει επιδοθεί τις τελευταίες μέρες η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας που έχει ήδη επισκεφθεί προκειμένου να έχει σαφή εικόνα για ποταμούς, χειμάρρους και σημεία με…παρελθόν σε κατολισθήσεις και πλημμύρες, όπως και περιοχές κοντά σε εργοτάξια του νέου αυτοκινητοδρόμου και της νέας σιδηροδρομικής γραμμής που έχουν ήδη δημιουργήσει προβλήματα (βλ. Πλάτανος, Νικολέικα κ.α.)
Δεσπ.Τριαντ.(ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ)