kafeteriaΜία πόλη που τρώει τα παιδιά της…
Πριν από κάποια χρόνια έλεγαν οι γηραιότεροι πως το Αίγιο είναι μία πόλη που τρώει τα παιδιά της!! Τότε τους έλεγαν τρελούς ή ακόμα και ψεύτες, μερικοί όμως έβλεπαν πως αυτοί που το ανέφεραν είχαν δίκιο.Σε μία πόλη που πριν από 20 σχεδόν χρόνια είχε πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό και που όλοι τότε έλεγαν πως πλέον ο κόσμος του Αιγίου ήταν σαν μία γροθιά για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις όποιες δυσκολίες, υπήρχαν κάποιοι που έλεγαν πως αυτή θα ήταν και η αρχή του τέλους για την πόλη. Και δυστυχώς μάλλον είχαν δίκιο!!!
Άραγε ποια είναι η σημερινή εικόνα της πόλης μας; Τα αποτελέσματα με μία πρώτη ματιά είναι μάλλον αποθαρρυντικά έως και μερικές φορές απαράδεκτα.
Εν Έτη 2014 λοιπόν στην πόλη μας επικρατεί ένα τεράστιο κλίμα ρατσισμού, ρατσισμός που έχει να κάνει όμως μόνο με τους Αιγιώτες απέναντι στους ίδιους τους συμπολίτες τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα (στο οποίο και θα σταθούμε) είναι οι τιμές που ισχύουν στις καφετέριες αλλά και στα club της πόλης. Για παράδειγμα αν είσαι ή δηλώνεις φοιτητής ο καφές σου έχει έκπτωση, αν όμως είσαι άνεργος και δεν έχεις οικονομικούς πόρους από πουθενά τότε ο καφές σου είναι μάλλον απαγορευτικός και ανεπίτρεπτος. Δίκαιο και σωστό αυτό για τους φοιτητές όμως αντιεπαγγελματικό για τους συμπολίτες μας που οι καταστάσεις τους έφεραν στην ανεργία.
Όταν κάποιος καταστηματάρχης της πόλης την κάνει επιπλέον έκπτωση σε κάποιον φοιτητή που έχει και δουλειά εδώ (εκτός των χρημάτων που λαμβάνει από τους δικούς του) αλλά σπανίως σε κάποιον άνεργο συμπολίτη που όπως και να έχει δεν είναι περαστικός τότε δεν θα πρέπει ο ίδιος ο καταστηματάρχης να παραπονιέται για μείωση του τζίρου του, ή ακόμα αν οι Αιγιώτες προτιμάνε άλλες αγορές από αυτές της πόλης τους!!!
Βλέπετε η αποξένωση μας έχει κάνει έτσι ώστε να προτιμάνε οι περισσότεροι συμπολίτες άλλες αγορές όπως επίσης και άλλες περιοχές για την διασκέδασή τους, όποια κι αν είναι αυτή..
Μήπως είναι ώρα να συνέλθουμε λίγο κύριοι και να τα δούμε τα πράγματα λίγο πιο καλά και σφαιρικά για το καλό του τόπου μας αλλά και των πολιτών μας κυρίως;;; Τι λέτε; Μπορούμε;;;