KSEROLAKKAΕξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι γύρω από τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακας, μετά την πρόσφατη αυτοψία του γενικού επιθεωρητή Περιβάλλοντος και το καινούργιο πόρισμα που κατέθεσε στον εισαγγελέα, μιλώντας για αδιέξοδο στον ΧΥΤΑ και άμεσο κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων.
Ο πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου Συχαινών, Γιώργος Βασιλόπουλος, μιλώντας στον «Ημερήσιο» έκανε λόγο για κόκκινες γραμμές και ξεκαθάρισε πως δεν δέχονται ούτε τη λύση του νέου κυττάρου, ούτε του τοιχίου αντιστήριξης και ούτε του σταθμού μεταφόρτωσης, αλλά μόνο το οριστικό κλείσιμο του Χώρου υγειονομικής ταφής Απορριμμάτων.
«Θα ζητήσουμε νέα συνάντηση με τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, αφού δεν το έπραξε ο ίδιος, θα του γνωστοποιήσουμε ότι η ανοχή μας έφτασε στο τέλος και πως αν δεν μπει τώρα λουκέτο, να αναλάβουμε εμείς να το πράξουμε, αποκλείοντας οριστικά την πρόσβαση των απορριμματοφόρων. Θα τον ρωτήσουμε, τι θα κάνει και πότε θα το κάνει, χωρίς να αφήσουμε χρονικά περιθώρια ελιγμού. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και όλη την πόλη από τους κινδύνους, γιατί επί δεκαετίες κανένας αρμόδιος δεν έχει τιμωρηθεί, παρά τις προσφυγές μας σε κάθε ένδικο μέσο».
Μάλιστα, ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε πως από τον κ. Πελετίδη περιμένουν ν’ ακολουθήσει μια φιλολαϊκή πολιτική, αφού πριν την εκλογή του στη Δημαρχία μετείχε ο ίδιος στις αντιδράσεις των κατοίκων τις περιοχής για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ. Τόνισε δε, ότι σε συνάντησή που είχαν μαζί του τον Ιούλιο, ο νέος Δήμαρχος δεν άνοιξε τα χαρτιά του και αρκέστηκε απλά να ακούσει τα αιτήματά τους.
Επιπλέον, ο κ. Βασιλόπουλος υπογράμμισε ότι θα παραστούν στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου θα θέσουν το ζήτημα και να αναγκάσουν τους 49 δημοτικούς συμβούλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν επίσημη θέση. «Κάνουμε υπομονή πάνω από 25 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «Αν δεν κλείσει την Ξερόλακκα η Δημοτική Αρχή Πελετίδη, θα το πράξουμε εμείς οι κάτοικοι. Τα προβλήματα που είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίζουμε καθημερινά έχουν υπερβεί τις αντοχές μας. Άλλωστε, ο Επιθεωρητής … αναφέρει πως η Ξερόλακκα είναι υπερκορεσμένη». Τέλος, πρότεινε τα σκουπίδια να μεταφέρονται στου Φλόκα ή σε όμορους Δήμους για να μπορέσει να «ανακουφιστεί» και η Πάτρα, αλλά και να μην «σκάσει» από την άλλη πλευρά η Ξερόλακκα.