f1Ακόμη και πριν το τέλος του 2014 μπορεί να αρχίσει η κατασκευή του αυτοκινητοδρομίου στην Πάτρα, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει την πρώτη πίστα αυτοκινήτου προδιαγραφών Formula 1 στην Ελλάδα.
Όπως δήλωσε χθες, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων και Πρόεδρος της Αυτοκινητοδρόμιο Α.Ε, Ευάγγελος Φλωράτος στον «Ημερήσιο» η πολυμετοχική εταιρεία που έχει την ευθύνη υλοποίησης του έργου είναι πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας με ξένο στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει την χρηματοδότησή του και τόνισαν ότι οι εργασίες ανέγερσης μπορεί να ξεκινήσουν μέσα στο 2014, ώστε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017 και να «ανοίξει τις πύλες του» στις αρχές του 2018. Τότε λήγει και η ισχύς της άδειας ανέγερσης που έχει δοθεί από την Πολεοδομία Αχαΐας. Να σημειωθεί πως το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 94,6 εκατ. ευρώ ενώ έχει εξασφαλισθεί κρατική επιδότηση ύψους 28,9 εκατ. ευρώ.
Η συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή, όπως υπογράμμισε ο κ. Ευάγγελος Φλωράτος, κρίθηκε απαραίτητη, μετά τα οικονομικά προβλήματα που εμφάνισε το 2008 ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, η Ιόνιος Α.Ε του επιχειρηματία Γιάννη Μαρούλη αλλά και της δυσκολίας που υπάρχει στην άντληση ρευστότητας από τις τράπεζες. Ο ίδιος, επισήμανε ότι κατά το παρελθόν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην επένδυση εκδήλωσαν και άλλοι κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας, το οποίο όμως δεν προχώρησε. Βάση του σχεδίου, ο νέος μέτοχος από το εξωτερικό, ο οποίος δραστηριοποιείται ήδη επιχειρηματικά στην Ελλάδα, θα αποκτήσει μεταξύ 70%-75% του μετοχικού κεφαλαίου της «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε» ενώ παράλληλα αναζητείται εκείνος που θα αναλάβει τη διαχείριση της πίστας (το μάνατζμεντ), μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του. Προς αυτή την κατεύθυνση, έχουν γίνει συζητήσεις τόσο με ειδικούς από το εξωτερικό όσο και με ελληνικές εταιρείες που ενδιαφέρθηκαν όπως η Μοτοδυναμική, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει συμφωνία.
Μάλιστα, αναφερόμενος στο θέμα της δημιουργίας πίστας στη Δραπετσώνα, χαρακτήρισε το όλο θέμα «προεκλογική φούσκα» που εξυπηρετούσε συμφέροντα του κ. Τζανή και μόνο. Ενώ, τέλος, ο κ. Φλωράτος τόνισε ότι η πίστα της Χαλανδρίτσας θα είναι υψηλότατων προδιαγραφών και θα λειτουργήσει μόνο θετικά και για το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής.