metanastes-3Δέκα (10) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, απογευματινές και βραδινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω αλλοδαποί σε διενεργηθέντες ελέγχους πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό λιμένες του εξωτερικού, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.

*****

Ένας 17χρονος παράνομος μετανάστης εντοπίστηκε και συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω αλλοδαπός βρέθηκε σε εμφανές σημείο εντός του χώρου του φορτίου Φ/Γ συρόμενου οχήματος, πριν τη φόρτωσή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό λιμένα εξωτερικού, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ ο ανωτέρω συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα, λόγω ανηλικότητας.