filipatos dimΑπό την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η ανάληψη των καθηκόντων του ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Φιλιππάτος στην κυριολεξία έχει «στρατοπεδεύσει» στο δημαρχείο. Γνώστης άλλωστε της λειτουργίας των υπηρεσιών από την –ομολογουμένως επιτυχημένη- θητεία του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και έχοντας από τα έδρανα της αντιπολίτευσης κατά την προηγούμενη θητεία κάνει άπειρες αναφορές για την… λειτουργία ορισμένων υπηρεσιών, βάλθηκε να εφαρμόσει την …τάξη(!)
Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχουν δοθεί οδηγίες στις υπηρεσίες για δύο τομείς που στο παρελθόν έχουν γίνει αρκετές… αναφορές. Έτσι ο νέος αντιδήμαρχος ζήτησε πλήρη αναφορά σε καθημερινή βάση για την κίνηση όλων των οχημάτων του δήμου ενώ ταυτόχρονα ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες απογραφή της αποθήκης για την οποία θα έχει επίσης τον πλήρη έλεγχο για ότι μπαίνει και… βγαίνει. Θέμα που στο παρελθόν έχει προκαλέσει πολλές «μουρμούρες» στην πόλη…
Συγκεκριμένα, ήδη έχουν ενημερωθεί οι υπηρεσίες και βεβαίως όλοι οι αντιδήμαρχοι ότι θα πρέπει εντός ενός δεκαημέρου περίπου να έχει γίνει καταγραφή –απογραφή παντός είδους και εφεξής δεν θα γίνεται διακίνηση υλικών παντός είδους χωρίς διατακτική υπογεγραμμένη από τον δήμαρχο, τον ίδιο τον αντιδήμαρχο Έργων και τον αρμόδιο Γενική διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών.
Για κάθε εξερχόμενο υλικό παντός είδους θα υπογράφεται χρεωστικό και θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του παραλήπτη ενώ για ανταλλακτικά και εξαρτήματα παντός είδους (όπως τροχαίο υλικό, ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, μοτέρ, μηχανήματα και κοπτικά εργαλεία αλλά και κάδοι απορριμμάτων κλπ.) θα τηρείται αυστηρά η διαδικασία: καταγραφής και επιστροφής των παλαιών στην αποθήκη, σε διαμορφωμένο χώρο όπου ανά τρίμηνο θα συγκροτείται η Επιτροπή Καταμέτρησης και θα συντάσσεται πρωτόκολλο καταστροφής, ώστε να δίδονται στο Τελωνείο Αιγίου (ΟΔΔΥ) για την εκποίησή τους ως ανταλλακτικά τέλους κύκλου ζωής.

*Όσον αφορά την κίνηση Οχημάτων, Μηχανημάτων Έργων, Απορριμματοφόρων, Φορτηγών, Καλαθοφόρων, Πλυντηρίων, βυτιοφόρων μεταφοράς λυμάτων κλπ. οι οδηγοί – χειριστές θα έχουν ρητή υποχρέωση να είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα έγγραφα, διαταγή πορείας -βιβλίο δρομολογίων κλπ. τα οποία θα έχουν πρωτίστως εγκριθεί –μετά από εισήγηση των τμηματαρχών καθημερινά- από τους διευθυντές και τον αντιδήμαρχο κ΄.Φιλιππάτο που θα πρέπει να είναι σε θέση να γνωρίζει τον προορισμό και τον σκοπό για τον οποίο κινήθηκε το οποιοδήποτε όχημα καθώς και τον αριθμό υπαλλήλων που μεταφέρει.