obamaΑπό το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Aμερικανός πρόεδρος ζήτησε από την παγκόσμια κοινότητα να συνδράμουν στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί ένας συνασπισμός που «θα καταστρέψει το δίκτυο του θανάτου».
Δήλωσε ότι «η μόνη γλώσσα που γνωρίζουν δολοφόνοι σαν αυτούς, είναι η γλώσσα της ισχύος». Προειδοποίησε, μάλιστα όσους έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με τους τζιχαντιστές «να φύγουν από το πεδίο της μάχης όσο ακόμα μπορούν».
Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο ΟΗΕ έχει να κάνει μια επιλογή. Δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και τόνισε ότι τα έθνη πρέπει να αναλάβουν «συλλογική ευθύνη» ή αλλιώς θα «κατακλυσθούν» από την αστάθεια ενώ κάλεσε τις χώρες της Μέσης Ανατολής να ασχοληθούν με τις συνθήκες που συνέδραμαν στην αύξηση των εξτρεμιστών και τις κάλεσε να σταματήσουν τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων.

Αποκεφαλισμός Γάλλου ομήρου από τζιχαντιστές στην Αλγερία

Την ίδια ώρα Τζιχαντιστές στην Αλγερία που είχαν απαγάγει τον Γάλλο Ερβέ Γκουρντέλ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο, το οποίο φέρεται να δείχνει τον αποκεφαλισμό του Γάλλου ομήρου.
Στο βίντεο με τίτλο «Μήνυμα αίματος για τη γαλλική κυβέρνηση» καλούν το Παρίσι να σταματήσει τη δράση του κατά των ισλαμιστών στο Ιράκ. Την πληροφορία ύπαρξης του βίντεο μετέδωσε η υπηρεσία ελέγχου των τζιχαντιστών SITE, στον λογαριασμό της στο Twitter.