xeiropedes«Μαθητής της Γ’ Λυκείου δολοφόνησε τη μητέρα του, γιατί του έκανε παρατήρηση και του είπε να πάει για ύπνο, αφού το πρωί έδινε εξετάσεις» ήταν η είδηση που τον Μαϊο του 2013 συγκλόνισε το Πανελλήνιο.
Ενάμιση χρόνο αργότερα έρχονται νέα στοιχεία που αν αποδειχθεί δίνουν νέα τραγική διάσταση στην υπόθεση, αφού ο νεαρός φέρεται να αποκάλυψε στην ψυχίατρο και διευθύντρια της 6ης Ψυχιατρικής Κλινικής στο Δαφνί ότι το έγκλημα έκανε ο πατέρας του…
«Ο πατέρας μου, μου ζήτησε να πω ότι εγώ έχω διαπράξει το έγκλημα εναντίον της μητέρας μου, διότι εγώ θα πήγαινα για λίγο καιρό στη φυλακή, ενώ εκείνος θα καθόταν για πολλά χρόνια.
Τον είδα να την χτυπάει, νομίζω πέντε φορές, εκείνη με καλούσε για βοήθεια, φωνάζοντας το όνομά μου κι εγώ έντρομος είχα ακινητοποιηθεί στον καναπέ και δεν έκανα τίποτα για τη μητέρα μου» φέρεται να είπε ο νεαρός στην ψυχίατρο Ελένη Μαραγκουδάκη η οποία και κατέθεσε ενόρκως στην ανακρίτρια Αγρινίου.
Μετά από αυτή την τροπή και τις αποκαλύψεις που έγιναν στην 20ή συνεδρία του νεαρού με την ψυχίατρο στο Δαφνί, οι Αρχές ανοίγουν και πάλι το φάκελο των ερευνών, προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι ισχυρισμοί του μαθητή ο οποίος πάσχει από σοβαρά προβλήματα είναι αληθείς. Την ίδια ώρα ο πατέρας του έχει ζητήσει να φύγει από το συγκεκριμένο ψυχιατρείο και να οδηγηθεί αλλού, ενώ οι δικηγόροι των συγγενών του θύματος, Ιωάννης Ματζουράνης και Αδαμάντιος Μπασσαράς, μέσω νομικών κινήσεων, αλλά και υπομνήματος στην Εισαγγελία Αγρινίου, κατάφεραν να δώσουν νέα τροπή στην υπόθεση.