DEYAΔιαστάσεις παίρνει το θέμα που έχει προκύψει στο εσωτερικό της ΔΕΥΑ Αιγίου αφού όπως αποκάλυψε χθες ο «Ημερήσιος» στα παραπολιτικά της τελευταίας σελίδας, ήδη έχουν κατατεθεί και ασφαλιστικά μέτρα από τους εργαζόμενους που εμμέσως πλην σαφώς αφήνουν υπονοούμενα για… δίωξη.
Κεντρικά η ΓΣΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα κατατάσσοντας τον Δήμο Αιγιαλείας στους μεγαλοεργοδότες που υιοθετούν την «ανήθικη επιχειρηματικότητα» της μονομερούς αλλαγής στους όρους εργασίας υπαλλήλων ενώ και στο εσωτερικό ΝΔ για τα στελέχη της που… στήριξαν τη νέα δημοτική αρχή Παναγόπουλου.
Τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι «4» υδρομετρητές συζητούνται αύριο Πέμπτη το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο Αιγίου με τους εργαζόμενους να κάνουν λόγο για βλαπτική μεταβολή αλλά και «υποβάθμιση» από πλευράς διοίκησης.

ΑΙΧΜΗΡΑ «ΒΕΛΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΣΕΕ
Πέρα όμως από την κατάθεση ασφαλιστικών οι εργαζόμενοι που σημειωτέον εργάζονται επί δεκαπενταετίας περίπου στις συγκεκριμένες οργανικές θέσεις, έχουν σαφώς στραφεί προς πάσα κατεύθυνση ενώ μετά και την συνάντηση που είχαν στο γραφείο του δημάρχου προχθές παρουσία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αιγιαλείας, το θέμα έφτασε μέχρι το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο. Έτσι από τα κεντρικά της ΓΣΕΕ εξεδόθη ανακοίνωση σε αιχμηρό λόγο κατά της δημοτικής αρχής Αιγιαλείας, αφού φέρεται ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν αμέσως μετά… τις εκλογές που ανέδειξαν τον Θανάση Παναγόπουλο δήμαρχο.
Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναλυτικά αναφέρει: «Στα χνάρια μεγαλοεργοδοτών που υιοθετούν την «ανήθικη επιχειρηματικότητα» και ο Δήμος Αιγιαλείας. Με μια παράνομη και καταχρηστική απόφαση προχώρησε σε βλαπτική μεταβολή των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αιγίου, ακολουθώντας την τακτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».
Συγκεκριμένα τροποποίησε μονομερώς τους όρους εργασίας υπαλλήλων μετακινώντας τους σε θέσεις άλλης ειδικότητας και παράλληλα προχωρώντας σε ενέργειες που δυσχεραίνουν την καθημερινή τους εργασία.
Η ΓΣΕΕ ζητά την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και των Ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ ώστε να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.
Είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι δέχονται τα πυρά των μνημονιακών πολιτικών οι εκλεγμένοι της αυτοδιοίκησης να ενισχύουν με τις αποφάσεις και τις συμπεριφορές τους την αντεργατική πολιτική».