PAPAKOSTANTINOUΜε αφορμή την χθεσινή διαδικασία από τον Κώστα Παπακωνσταντίνου εξεδόθη η κάτωθι ανακοίνωση: «Η πρώτη μέρα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου είναι μέρα αισιοδοξίας και αναζήτησης όσων μας ενώνουν. Ταυτόχρονα, όμως, είναι και η μέρα που ο Νόμος του Καλλικράτη δείχνει τις μεγάλες του αδυναμίες, ακυρώνοντας θεμελιώδεις πρακτικές της δημοκρατίας όπως η διαβούλευση και η συναίνεση. Με προαποφασισμένα τα πάντα, η εκλογή των βασικών οργάνων του Δημοτικού Συμβουλίου μετατράπηκε σε ψυχαναγκαστική αγγαρεία. Η πλειοψηφία και η μείζων αντιπολίτευση βολεύτηκαν με αυτό το σύστημα και δεν επιχείρησαν μια, έστω, στοιχειώδη συνεννόηση ανάμεσα στις παρατάξεις.
Εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να ξεπεράσει κάποιες από τις αγκυλώσεις του «Καλλικράτη», εξασφαλίζοντας επαρκή διαβούλευση, αποκέντρωση και διαφάνεια. Ζητήσαμε επίσης ευελιξία και εξοικονόμηση πόρων, ηλεκτρονική επικοινωνία, δημιουργία επιπλέον επιτροπών ώστε να αποσυμφορηθούν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εμείς, από τη θέση μας στη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, δεσμευόμαστε για την υπεράσπιση της διαφάνειας και της ισότιμης αντιμετώπισης όλων. Με την εκλογή μας και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας θα επιδιώξουμε συνολικές βιώσιμες λύσεις στα κρίσιμα προβλήματα των Δήμων και της κοινωνίας»..