IDIA PES STAFIDAΔεν παραλείπει να στείλει «μήνυμα» από τη μακρινή Βομβάη για την τιμή της σταφίδας. Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών διευρύνει τους ορίζοντας και πλέον «στοχεύει» σε αγορές μακρινές, σε τόπους που η σταφίδα είναι άγνωστη, το λάδι περιζήτητο, σε χώρες που τα προϊόντα της Αιγιαλίτικης γης μπορούν να «μοσχοπουληθούν».

Στο πλαίσιο η ΠΕΣ συμμετείχε με περίπτερο στην έκθεση τροφίμων του Mumbai ενώ παράλληλα η «αποστολή» από την Αιγιάλεια έχει σειρά συναντήσεων και εμπορικών επαφών στη χώρα.
Λίγο πριν αναχωρήσει από τη Μουμπάι (π.Βομβάη) με προορισμό το Δελχί ο διευθυντής της Ένωσης Μίλτος Σταυρόπουλος μίλησε στον «Ημ» εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις επαφές που είχε στη μακρινή Ινδία.
«Είναι μια χώρα που αναπτύσσεται και έχουμε μια καλή και συνεχώς βελτιούμενη ως προς τις εξαγωγές αγορά.
Η κάθε νέα αγορά θέλει προσπάθεια και οργάνωση για να φέρει αποτελέσματα και αυτό κάνουμε εδώ» σχολίασε μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε η «αποστολή» αυτή τη χώρα κι ως εκ τούτου οι υποχρεώσεις πολλές.
«Σε μια όμως δύσκολη εποχή που οι παραδοσιακές αγορές ζητούν όλο και χαμηλότερες τιμές η διεύρυνση της πελατειακής βάσης επιβάλλεται» σημειώνει ο κ΄.Σταυρόπουλος που δεν παραλείπει από τη μακρινή Ινδία να στείλει «μήνυμα» για την φετινή τιμή της σταφίδας «Ας μη ξεχνάει κανείς ότι πριν λίγες ημέρες η σταφίδα νέας εσοδείας αγοραζόταν σε όλη την Πελοπόννησο όσο – όσο πέφτοντας ακόμα και στα 80 λεπτά και εάν δεν έπαιρνε πρωτοβουλία και φέτος η Παναγιάλειος να στηρίξει την τιμή της σταφίδας τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ άσχημα.
Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Παναιγιάλειος Ένωση προκειμένου να στηρίξει πέρυσι την ελάχιστη τιμή στη σταφίδα που ανακοίνωσε συγκέντρωσε περί τις 17.000 τόνους η εξαγωγή της οποίας ολοκληρώνεται μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Η πληρωμή όμως όλων των παραγωγών που παρέδωσαν σταφίδα στην Ένωση πραγματοποιήθηκε αρκετούς μήνες νωρίτερα!»
Τέλος ο διευθυντής της ΠΕΣ υπενθυμίζει ότι: «Η ΠΕΣ ήταν η μόνη εταιρεία που και την εσοδεία 2013 στήριξε την τιμή της Κορινθιακής σταφίδας δίνοντας όλη την περίοδο 1,25 € ενώ όλοι αγόραζαν προς τα τέλος της περιόδου και σε πολύ χαμηλότερες τιμές.
Αυτή την πτωτική τάση που είχε δημιουργηθεί έρχεται να αναστρέψει η Παναιγιάλειος με τις πρωτοβουλίες στήριξης της τιμής που αναλαμβάνει και που βεβαίως ενέχουν σημαντικό ρίσκο προκειμένου ο παραγωγός να συνεχίσει να καλλιεργεί» καταλήγει.