dhmos aigioyΚαι τυπικά μετά την δημοσίευση της σχετικής απόφασης του δημάρχου οι έξι αντιδήμαρχοι ασκούν πλέον τα καθήκοντά τους.

filipatos dimΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ: 1. Την επίβλεψη και εποπτεία της λειτουργίας των υπηρεσιών της διεύθυνσης Πολεοδομίας, Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Εφαρμογών, της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος (πλην της επίβλεψης και συντήρησης καλλωπιστικών χώρων πρασίνου). 2. Την μελέτη, διαχείριση και εκτέλεση προγραμμάτων οικιστικής και πολεοδομικής ανάπτυξης. 3. Την κατασκευή και συντήρηση χώρων αποθήκευσης υγρών καυσίμων. 4. Την ευθύνη του προγραμματισμού και εκτέλεσης όλων των έργων και εργασιών του Δήμου. 5. Την ευθύνη της οργάνωσης – προγραμματισμού και έγκρισης κίνησης όλου του τροχαίου υλικού και διαχείρισης του κινητού & ακίνητου εξοπλισμού όλων των υπηρεσιών του Δήμου. 6. Τον εξηλεκτρισμό, την επέκταση ηλεκτρικών δικτύων και γενικότερα δικτύων ενέργειας, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, για κοινωφελείς σκοπούς, καθώς και για την τόνωση της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. 7. Την λειτουργία της Δημοτικής Ενότητας Αιγίου, σε συνεργασία με τους Προέδρους – Εκπροσώπους των Δημοτικών – Τοπικών Κοινοτήτων αυτής. 8. Την διοίκηση, εποπτεία και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του τομέα ευθύνης του.
Επίσης εξουσιοδοτείται για την υπογραφή όλων των εγγράφων που εκδίδονται και είναι αρμοδιότητας των αντίστοιχων Τμημάτων του Δήμου Αιγιαλείας, εκτός των Δημοτικών Ενοτήτων που έχουν τοπικό Αντιδήμαρχο.
Την επικουρία στον κ. Δήμαρχο όσον αφορά: 1. Την επίβλεψη και εποπτεία των Υπηρεσιών της διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης. 2. Την διαχείριση στερεών αποβλήτων, σε επίπεδο προσωρινής αποθήκευσης, μεταφόρτωσης, επεξεργασίας, ανακύκλωσης και εν γένει αξιοποίησης, διάθεσης, λειτουργίας σχετικών εγκαταστάσεων, κατασκευής μονάδων επεξεργασίας και αξιοποίησης, καθώς και αποκατάστασης υφιστάμενων χώρων εναπόθεσης απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.). 3. Την Εφαρμογή της ανακύκλωσης και των εθελοντικών δράσεων για την ενίσχυσή της. 4. Την καθαριότητα όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου Αιγιαλείας, την αποκομιδή και την διαχείριση των αποβλήτων. Την λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων και ιδιαίτερα των χώρων διάθεσης απορριμμάτων από εκδήλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με την κείμενη σχετική νομοθεσία. 5. Την μέριμνα για τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού από τους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, καθώς και για την υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τον δήμο, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων.

kalamidasΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ : 1. Την επίβλεψη και εποπτεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών. 2. Την ευθύνη της βεβαίωσης και είσπραξης των εσόδων όλου του Δήμου Αιγιαλείας . 3. Την επίβλεψη και εποπτεία τμήματος Προμηθειών – Δημοπρασιών. 4. Την Αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας και την εποπτεία κληροδοτημάτων. 5. Την Οργάνωση και λειτουργία δημοτικών κοιμητηρίων, εκτός του κοιμητηρίου της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου. 6. Την τέλεση πολιτικών γάμων σε περίπτωση κωλύματος τόσο του κ. Δημάρχου όσο και των Αντιδημάρχων Βασιλικής Ψυχράμη & Βασιλείου Χριστόπουλου. 7. Την διοίκηση εποπτεία και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του τομέα ευθύνης του.
Οι παραπάνω αρμοδιότητες θα ασκούνται σε συνεργασία με τους αντίστοιχους γεωγραφικούς Αντιδημάρχους στην περιοχή ευθύνης τους. Επίσης εξουσιοδοτείται για την υπογραφή όλων των εγγράφων που εκδίδονται και είναι αρμοδιότητας των αντίστοιχων Τμημάτων του Δήμου Αιγιαλείας, εκτός των Δημοτικών Ενοτήτων που έχουν τοπικό Αντιδήμαρχο. Ο εν λόγω Αντιδήμαρχος ορίζεται Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

STAYROPOULOS ANTIDIMARXOSΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ : 1. Τα τεχνικά θέματα και την παρακολούθηση των εν εξελίξει έργων στις Δημοτικές Ενότητες Αιγείρας – Ακράτας – Διακοπτού. 2. Τις Δημοτικές υπηρεσίες δημοτικών ενοτήτων Αιγείρας – Ακράτας – Διακοπτού. 3. Τον έλεγχο των Κ.Ε.Π. Αιγείρας – Ακράτας – Διακοπτού. 4. Τα θέματα καθαριότητας των δημοτικών ενοτήτων Αιγείρας – Ακράτας – Διακοπτού και την αποκομιδή αδρανών υλικών από αυτές. 5. Τα θέματα Ύδρευσης – Άρδευσης των δημοτικών ενοτήτων Αιγείρας – Ακράτας – Διακοπτού. 6. Τα θέματα πολιτισμού, παιδείας, κοινωνικής πολιτικής των δημοτικών ενοτήτων Αιγείρας – Ακράτας – Διακοπτού. 7. Την λειτουργία των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων των Δημοτικών Ενοτήτων Αιγείρας – Ακράτας –Διακοπτού σε συνεργασία με τους Προέδρους – Εκπροσώπους αυτών. 8. Την διαχείριση βοσκοτόπων και κτηνοτροφίας. 9. Την διοίκηση εποπτεία και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του τομέα ευθύνης του. Οι παραπάνω αρμοδιότητες θα ασκούνται στην περιοχή ευθύνης και σε συνεργασία με τους αντίστοιχους θεματικούς Αντιδημάρχους. Επίσης εξουσιοδοτείται για την υπογραφή όλων των εγγράφων που εκδίδονται και είναι αρμοδιότητάς του, καθώς και για την επικύρωση εγγράφων.

PSYXRAMI NEWSΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ: 1. Την κοινωνική Μέριμνα, την Κοινωνική Προστασία και την επιχορήγηση Ν.Π.Δ.Δ., πολιτιστικών – αθλητικών συλλόγων, καθώς και την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. 2. Την Παιδεία (Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης), τον συντονισμό και επίβλεψη του προγράμματος «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», καθώς και για τα Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Δήμου Αιγιαλείας» και «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δήμου Αιγιαλείας» 3. Τις πολιτικές ισότητας των φύλων. 4. Την προστασία και Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας. 5. Τον Προγραμματισμό – εκτέλεση – επίβλεψη έργων πρασίνου και συντήρησης καλλωπιστικών χώρων πρασίνου. 6. Τον σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας. 7. Τον συντονισμό δράσεων πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης καταστροφών. 8. Την τήρηση αρχείου πολιτικής Προστασίας. 9. Την παροχή συνδρομής στην αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία, με κάθε πρόσφορο μέσο που διαθέτει ο Δήμος, για την αντιμετώπιση πυρκαγιών. 10. Την Οργάνωση και λειτουργία του κοιμητηρίου της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου .11.Την Εποπτεία για την προέγκριση και έκδοση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων – επιχειρήσεων και λοιπών δραστηριοτήτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την επιβολή και εφαρμογή κυρώσεων για παραβάσεις, για την έκδοση αδειών λειτουργίας και παράτασης ωραρίου Μουσικών Οργάνων, την έκδοση αδειών Θεάτρων- Κινηματογράφων, INTERNET, κ.λ.π. αδειών καταστημάτων & επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. 12.Την υπογραφή εγγράφων γραφείου Μητρώου Αρρένων, Δημοτολογίου, εκλογικών και στρατολογικών πινάκων. 13. Την Διοίκηση εποπτεία και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του τομέα ευθύνης της. 14. Την αναπλήρωση του κ. Δημάρχου σε περίπτωση απουσίας του, στα καθήκοντα τέλεσης πολιτικών γάμων.
Επίσης εξουσιοδοτείται για την υπογραφή όλων των εγγράφων που εκδίδονται και είναι αρμοδιότητας των αντίστοιχων Τμημάτων του Δήμου Αιγιαλείας, εκτός των Δημοτικών Ενοτήτων που έχουν τοπικό Αντιδήμαρχο.Η εν λόγω Αντιδήμαρχος ορίζεται Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

KYRIAKOPOULOS NEWSΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ : 1. Τα τεχνικά θέματα και την παρακολούθηση των εν εξελίξει έργων στις Δημοτικές Ενότητες Συμπολιτείας και Ερινεού. 2. Τις Δημοτικές υπηρεσίες δημοτικών ενοτήτων Συμπολιτείας – Ερινεού. 3.Τον έλεγχο των Κ.Ε.Π. Συμπολιτείας – Ερινεού. 4. Τα θέματα καθαριότητας των δημοτικών ενοτήτων Συμπολιτείας – Ερινεού και την αποκομιδή αδρανών υλικών από αυτές. 5.Τα θέματα Ύδρευσης – Άρδευσης των δημοτικών ενοτήτων Συμπολιτείας – Ερινεού. 6. Τα θέματα πολιτισμού, παιδείας, κοινωνικής πολιτικής των δημοτικών ενοτήτων Συμπολιτείας – Ερινεού. 7. Την λειτουργία των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων των Δημοτικών Ενοτήτων Συμπολιτείας – Ερινεού σε συνεργασία με τους Προέδρους-Εκπροσώπους αυτών. 8. Την διοίκηση εποπτεία και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του τομέα ευθύνης του. Επίσης εξουσιοδοτείται για την υπογραφή όλων των εγγράφων που εκδίδονται και είναι αρμοδιότητάς του, καθώς και για την επικύρωση εγγράφων.

XRISTOPOULOS NEWSΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ : 1. Τον τομέα Ανάπτυξης, Ενέργειας και εναλλακτικών μορφών ενέργειας, έρευνας και τεχνολογίας. 2. Των ενεργειακών θεμάτων. 3. Την αποκλειστική διαχείριση όλων των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και των εν γένει θεμάτων που συνδέονται με χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο προγραμμάτων χρηματοδότησης. 4. Την προώθηση και τον συντονισμό υλοποίησης προγραμμάτων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα. 5. Την δημιουργία γραφείου επιχειρηματικότητας. 6. Την δημιουργία ηλεκτρονικών υπηρεσιών – εξυπηρέτησης του δήμου για τους πολίτες. 7. Τον προγραμματισμό σεμιναρίων ή επιμορφωτικών ημερίδων σε συνεργασία με το ΕΚΔΔΑ, ΕΕΤΑ ή άλλους φορείς για τους υπαλλήλους του Δήμου. 8. Την Διοίκηση – Εποπτεία – Συντονισμό του Τμήματος Προγραμματισμού, οργάνωσης, τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Τα θέματα διαφάνειας, στρατηγικής και προμήθειας και μελετών ΤΠΕ και διαχείρισης εξοπλισμού ΤΠΕ. Την υπογραφή σχετικών διοικητικών εγγράφων, αποφάσεων, πράξεων. 9. Την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. 10. Την εποπτεία των ΤΟΕΒ και αξιοποίηση εγγειοβελτιωτικών έργων. 11. Την παρακολούθηση του Προγράμματος Καθαρές Ακτές – Καθαρές Θάλασσες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. 12. Την προστασία των ακτών από τη διάβρωση από τα θαλάσσια ύδατα. 13. Την έρευνα και μελέτη θεμάτων γεωργικής ανάπτυξης και αλιείας. 14. Την εποπτεία του γραφείου αγροτικής ανάπτυξης. 15. Την ανάπτυξη και δημιουργία κατασκηνώσεων. 16. Την εκπροσώπηση του Δήμου Αιγιαλείας στο Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού. 17. Την Διοίκηση εποπτεία και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του τομέα ευθύνης του. 18. Την τέλεση πολιτικών γάμων σε περίπτωση κωλύματος του κ. Δημάρχου και της Αντιδημάρχου κ. Βασιλικής Ψυχράμη. Οι παραπάνω αρμοδιότητες θα ασκούνται σε συνεργασία με τους αντίστοιχους γεωγραφικούς Αντιδημάρχους στην περιοχή ευθύνης τους. Επίσης εξουσιοδοτείται για την υπογραφή όλων των εγγράφων που εκδίδονται και είναι αρμοδιότητας των αντίστοιχων Τμημάτων του Δήμου Αιγιαλείας, εκτός των εκτός των Δημοτικών Ενοτήτων που έχουν τοπικό Αντιδήμαρχο.