kalamidas«Τα φοβικά στοιχεία του παρελθόντος, οικογενειοκρατίες, νεποτισμός τελειώσανε. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν και από κανέναν να πάρουν «εντολές» παρά μόνον βάσει ιεραρχίας και με διαφάνεια»

Με την επίσημη ανάληψη καθηκόντων αντιδημάρχου ο Δημήτρης Καλαμίδας μίλησε στον «Ημερήσιο» για τις προτεραιότητες και τον τρόπο λειτουργίας της Οικονομικής αλλά και των υπολοίπων υπηρεσιών του δήμου Αιγιαλείας.
Επισήμως ο κ΄.Καλαμίδας χθες ανέλαβε καθήκοντα και η πρώτη ημέρα «κύλησε» με συσκέψεις με τους προϊσταμένους και τα διευθυντικά στελέχη των υπηρεσιών αφού στις αρμοδιότητες του Δ.Καλαμίδα υπάγεται εκτός από την Οικονομική Υπηρεσία γενικότερα η λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου.
«Το πρώτο που με ενδιαφέρει είναι να αντιληφθούν οι εργαζόμενοι ότι πλέον υπάρχει νέα γραμμή διοίκησης του δήμου. Διοίκηση μέσω στόχων και όχι στον «αέρα». Εξήγησα σε όλους τους προϊστάμενους και διευθυντές πως βασική προϋπόθεση είναι ο σεβασμός στην ιεραρχία, αλλά και η αξιοκρατία. Αξιοκρατία όχι μόνο όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό αλλά και γενικότερα στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί ο δήμος. Η οργάνωση θα φέρει διευκόλυνση στο έργο των εργαζόμενων. Πλέον στην εποχή που διαβιούμε είναι βασικό να μπορούμε να διευκολύνουμε το έργο του υπαλλήλου ώστε να μπορεί να παράγει ουσιαστικό έργο στις υπηρεσίες του πολίτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημ.Καλαμίδας χωρίς να παραλείψει ωστόσο να καταστήσει σαφές στους εργαζομένους πως από σήμερα κιόλας ξεκινάει η λειτουργία του δήμου με καινοτόμες προτάσεις και για την διοίκηση αλλά και όσον αφορά τις άδειες και το γενικότερο πλαίσιο.

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
«Η αξιοποίηση των ικανοτήτων και η αξιολόγηση των υπαλλήλων θα είναι καθημερινή, ώστε να μπορέσουμε επί της ουσίας να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό. Το προσωπικό θα αξιολογείται (βάσει ικανοτήτων και αποδοτικότητας) ώστε να τοποθετηθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις και να υπάρξει εφόσον απαιτηθεί αναδιοργάνωση ώστε να είναι αποδοτικότερη για όλους η συνεργασία. Παράλληλα θα υπάρξει και ενθάρρυνση –ποικιλοτρόπως- για τους εργαζόμενους ώστε να προσφέρουν τα μέγιστα» τονίζει ο νέος αντιδήμαρχος που εξήγησε μάλιστα στους προϊστάμενους των υπηρεσιών πως από την 1η Οκτώβρη θα υπάρχει υπηρεσιακό σημείωμα με ώρα εισόδου και εξόδου και με συγκεκριμένο και διαυγές τον λόγο απουσίας του εργαζόμενου από τη θέση του.
Ξεκινώντας από τα… απλά και την εικόνα του δημαρχείου σήμερα Τετάρτη θα ξεκινήσει και η εσωτερική «μετακόμιση» ώστε να πάψουν όπως ανέφερε να βρίσκονται άναρχα φωριαμοί και ντουλάπες μέσα στο κτίριο.
Παράλληλα από την ερχόμενη Δευτέρα ο αντιδήμαρχος θα καθίσει όπως είπε σαν υπάλληλος προκειμένου ανά τμήμα να «μάθει» τη δουλειά, να αντιληφθεί πλήρως το αντικείμενο των υπηρεσιών και να υπάρξουν προτάσεις για την λειτουργία όλων των τμημάτων. «Οι αποφάσεις θα ληφθούν από κοινού αλλά θα πρέπει να είναι σεβαστές από όλους στο απόλυτο διαφορετικά εκτός από έλεγχο θα υπάρχει και η ανάλογη τιμωρία…».

«ΦΕΙΔΩΛΟΙ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ» και ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΟΡΩΝ
Όσον αφορά τα Οικονομικά του δήμου η «φιλοσοφία» είναι σύμφωνα με τον κ΄.Καλαμίδα πως πρέπει να λειτουργούμε όχι βάσει του «θέλουμε» αλλά τι πραγματικά «χρειαζόμαστε». Δεν θα υπάρξουν περικοπές σε όσες δαπάνες είναι απαραίτητες για την λειτουργία του δήμου ωστόσο θα υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος. Ενώ παράλληλα πρωταρχικό μέλημα θα είναι η αναζήτηση πόρων. «Πρέπει να βρούμε τρόπους για την αύξηση εσόδων και παράλληλα αναζήτηση πόρων. Τα πράγματα είναι δύσκολα και για το δήμο, όπως και για όλους τους πολίτες και τους συμπολίτες μας. Ξεκινάμε με όρεξη για δουλειά και με καλή συνεργασία θα καταφέρουμε πιστεύω πολλά» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καλαμίδας.

Ο Δημήτρης Καλαμίδας έχει μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση, έχοντας διατελέσει αντιδήμαρχος Συμπολιτείας αλλά και πρόεδρος της ΔΕΠΑΠΠ του πρώην Δήμου επί “Καποδίστρια”. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Προσωπικού σε Πανεπιστήμιο της Γαλλίας και από το 1986 εργάζεται στην Α.Ε. Τσιμέντων “ΤΙΤΑΝ”, με έντονη συνδικαλιστική δράση.
Αναλαμβάνει αντιδήμαρχος οικονομικών (έσοδα, τέλη, κληροδοτήματα, διοικητικές υπηρεσίες).