taxiarxes-dromos-katolisthisiΛύση για το μείζον θέμα που αφορά τον χαρακτηρισμό «35» οικισμών της Αιγιάλειας ως «κατολισθήσιμους» προκαλώντας τεράστια προβλήματα στους ιδιοκτήτες όλων αυτών των περιοχή, φαίνεται ότι δρομολογείται στο ΥΠΕΚΑ.
Ως γνωστόν από το 1964 μέχρι το 1975, 35 οικισμοί της Αιγιάλειας χαρακτηρίστηκαν σταδιακά κατολισθήσιμοι. Ο νόμος απαγορεύει την ανοικοδόμηση σε 10 από αυτούς. Τα χρόνια πέρασαν και κανένας δεν ασχολήθηκε με το θέμα ενώ στις περιοχές αυτές, χτίστηκαν σπίτια, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες και αγοράστηκαν περιουσίες.
Το θέμα ανέκυψε μετά από τόσα χρόνια, ενώ προκύπτουν πολλά ερωτηματικά και ήδη εδώ και περίπου ενάμιση –δύο χρόνια έχει ξεκινήσει από τον Σύλλογο των Μηχανικών Αιγίου, αλλά και το δήμο προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο ΥΠΕΚΑ.

Με το ζήτημα είχε ασχοληθεί ιδιαιτέρως ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, ενώ ο προηγούμενος δήμαρχος Στ.Θεοδωρακόπουλος είχε αποστείλει μακροσκελή ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, ωστόσο μέχρι σήμερα τίποτα ουσιαστικό δεν έχει προκύψει.
Στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε στην Αθήνα την Παρασκευή ο νέος δήμαρχος Αιγιαλείας και ο αντιδήμαρχος Δ.Φιλιππάτος επισκέφθηκαν και το ΥΠΕΚΑ όπου στις αρμόδιες υπηρεσίες είδαν εκ νέου το θέμα και διαφαίνεται ότι μπορεί να δρομολογηθεί επιτέλους λύση ώστε να πάψουν τα ταλαιπωρούνται οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οικισμών που σήμερα καλούνται να υποβάλλουν γεωλογικές μελέτες (με ότι αυτό συνεπάγεται για το κόστος…) προκειμένου να μπορέσουν να οικοδομήσουν.

Δεσπ.Τριαντ.