politistiko kentro aigiouΗ προοπτική ενεργοποίησης του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων και στην Αιγιάλεια, το οποίο λειτουργεί με επιτυχία στην Πάτρα με την υποστήριξη του Δήμου, εξετάζεται πλέον σοβαρά από τη δημοτική αρχή με την αντιδήμαρχο Πρόνοιας Βάσω Ψυχράμη να έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις στην κατεύθυνση αυτή.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων έχει ως μέλη μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού από σχολεία της περιοχής, οι οποίοι κάνουν αρκετές καίριες παρεμβάσεις και προτάσεις. Σ’αυτή την κατεύθυνση αναμένονται άμεσα συναντήσεις με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων της Αιγιάλειας, ώστε να προωθηθεί το θέμα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε συμπεριφορές που προάγουν το ρόλο του υπεύθυνου και ενεργού πολίτη στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος, να ενισχύσει τις προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών, να αναπτύξει την κριτική σκέψη των μαθητών και να δώσει ευκαιρία για βιωματική εμπειρία του τρόπου λειτουργίας των θεσμών και των οργάνων στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος.