apopsiloseis_645xΟ Δήμος Αιγιαλείας ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων ότι δεν επιτρέπεται να εξέχουν από ιδιωτικά οικόπεδα και κτήματα κλαδιά δέντρων, αυτοφυής βλάστηση κ.λ.π., είδη τα οποία εμποδίζουν την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.
Σε αντίθετη περίπτωση και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 290 Π.Κ. και του άρθρου 1008 του Α.Κ. ο Δήμος θα προβεί σε κοπή βλάστησης και κοπή κλάδων δέντρων που δημιουργούν πρόβλημα στην ασφάλεια των πεζών και οχημάτων στα όρια των Δημοτικών Δρόμων, επιφυλασσόμενος και για ενεργοποίηση των ποινικών και αστικών διαδικασιών που προβλέπονται από το Νόμο κατά των μη συμμορφούμενων με τα αναφερόμενα στο παρόν έγγραφο. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από οδούς για τους οποίους έχουν διατυπωθεί έντονα παράπονα από καθημερινά διερχόμενους πολίτες και θα πραγματοποιηθούν σε όλο το δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Αιγιαλείας όπου υπάρχει πρόβλημα στην ασφάλεια των πεζών και οχημάτων.
Η παρούσα αποτελεί την τελευταία ειδοποίηση για τους υπόχρεους ή παραβάτες και μετά από τριάντα (30) μέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στα τοπικά Μ Μ.Ε. ο Δήμος θα προβεί στις προαναφερόμενες εργασίες.