aigialeonΣε απάντηση των ισχυρισμών της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας τόσο σε ανακοίνωση της, όσο και σε δηλώσεις του κ. Θεοδωρακόπουλου, από την Παράταξη «Αιγιαλέων πόλις» με επικεφαλής τον κ. Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο ανταπαντώντας τονίζονται τα εξής:
«Για την «ταμπακιέρα» ούτε λόγος… Η προσπάθεια αποκλεισμού των παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας από τις δύο πιο σημαντικές επιτροπές του Δήμου έχει προφανώς βαθύτερες προεκτάσεις από αυτές που υποκριτικά προσπαθεί να απαξιώσει η παράταξη του κ. Θεοδωρακόπουλου.
Αφορά προφανώς τα πεπραγμένα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για τα οποία παράγοντες της σημερινής Δημοτικής Αρχής διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους ότι θα έφερναν στο φως… αλλά αφορά κυρίως την συμπεριφορά της σημερινής Δημοτικής Αρχής και την κατά «παραγγελία» αντιπολίτευση που επιθυμεί στην θητεία της να έχει… Προφανώς δεν θέλουν «μάρτυρες» στα όσα θα ψηφίζουν τόσο στην οικονομική επιτροπή όσο και στην επιτροπή ποιότητας ζωής. Τους διαβεβαιώνουμε ότι τον έλεγχο δεν θα τον αποφύγουν…
Βεβαίως και ως προς το γράμμα του νόμου που επικαλούνται για τον Καλλικράτη είναι σαφές ότι μεταξύ των 13 μελών της μειοψηφίας εκλέγονται από 3 υποψήφιοι στην κάθε επιτροπή.
Η αναλογική εκπροσώπηση με δεδομένη την αριθμητική δύναμη- 9 οι μείζον και 4 οι ελάσσων- μειοψηφία προφανώς δεν απασχόλησε την παράταξη του Θεοδωρακόπουλου παίρνοντας κατά πλειοψηφία τις ψηφοφορίες επιθυμώντας προφανώς όχι την συνεργασία αλλά τον περιορισμό του ρόλου της ελάσσονος μειοψηφίας. Το γιατί θα αποδειχθεί και τυπικά στο άμεσο μέλλον…»