triantafullopoulosΦέρνει το θέμα με ερώτησή του στο δημοτικό συμβούλιο καλώντας τη δημοτική αρχή να… ανοίξει τον φάκελο

Την ίδια ώρα που από την πλευρά της η δημοτική αρχή φέρεται ότι προωθεί αίτημα για χρηματοδότηση από το επόμενο ΕΣΠΑ έργων για το Κολυμβητήριο, ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» και δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος θέτει πλέον τους πάντες προ των ευθυνών τους και ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις!
Να θυμίσουμε ότι στα μέσα της εβδομάδας ο κ΄.Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Γιάννη Ανδριανό και στο επίκεντρο της ατζέντας της συζήτησης βρέθηκε το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Πλαστήρα και του «λεηλατημένου» Κολυμβητηρίου, του οποίου η χρήση αποτελεί πάντα ένα μεγάλο ερωτηματικό για την πόλη.
Για το θέμα αυτό ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» αντάλλαξε απόψεις με τον κ.Ανδριανό ο οποίος αναμένει μια ολοκληρωμένη βιώσιμη και εφαρμόσιμη πρόταση για να εξετάσουν οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού εάν δύναται να ενταχθεί στο πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων του 2015 με παράλληλες δυνατότητες μέσω του ΕΣΠΑ, θέμα που θα εξεταστεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
«Η Αιγιάλεια θα πρέπει να μην χάσει αυτή τη μεγάλη ευκαιρία του ενδιαφέροντος του κ.Ανδριανού για τους αθλητικούς χώρους της ελληνικής περιφέρειας που μπορούν να αποτελέσουν υγιές κύτταρο του Αθλητισμού και στέγη των συλλόγων της κάθε περιοχής. Για την Αιγιάλεια η υπόθεση του Κολυμβητηρίου θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά ώστε εάν δεν υπάρχει ικανό «Business Plan» (μπιζνες πλαν) να εξεταστεί η προοπτική αλλαγής χρήσης, ειδικά λόγω των αναγκών της περιοχής για ένα σύγχρονο γήπεδο Μπάσκετ που έχει ανάγκη ο Δήμος μας» δήλωσε ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον κ.Ανδριανό και γι`αυτό όπως είχε ήδη προαναγγείλει, το μεσημέρι της Παρασκευής κατέθεσε στο πρωτόκολλο του Δήμου αίτηση προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ΄.Γιώργο Ντίνο (με κοινοποίηση προς τον δήμαρχο) με την οποία ζητά να έρθει το θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Αναλυτικά η παράταξη «Αιγιαλέων Πόλις» αναφέρει: «Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
από δημοσιογραφικές αναφορές πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος μας έχει έτοιμο τον φάκελο υποβολής της πρότασης προς την Γ.Γ.Α. για την ολοκλήρωση και την λειτουργία του Κολυμβητηρίου Αιγίου.
Κατόπιν αυτών θεωρούμε επιβεβλημένο στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ή σε ειδική σύσκεψη) να λάβουμε γνώση των στοιχείων του φακέλου και των προτάσεων της δημοτικής αρχής προς τον αρμόδιο φορέα.
Μετά τιμής
Ο επικεφαλής της παράταξης
Τριανταφυλλόπουλος Γρηγόρης»

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από τη δημοτική αρχή το μεσημέρι της Παρασκευής κατατέθηκε στο γραφείο του υφυπουργού (ο οποίος απουσίαζε) ολοκληρωμένος φάκελος με το αίτημα του δήμου. Αυτά τα στοιχεία ζητάει ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος προκειμένου το δημοτικό συμβούλιο και κατ`επέκταση όλη η πόλη να λάβει γνώση για τα …σχέδια της δημοτικής αρχής