lainas xristosΣτην κομματική «γραμμή» η «Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιαλείας» εξέδωσε χθες ανακοίνωση κατηγορεί για «μνημονιακή» στάση τη δημοτική αρχή αλλά και τις άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας.
«Περίσσεψαν οι ευχές και οι δηλώσεις από Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση με την ευκαιρία της ορκωμοσίας και των Δημαιρεσιών ότι θα αγωνισθούν για το καλό της κοινωνίας την τοπική ανάπτυξη την Αιγιάλεια. Όμως στη πολιτική δεν φτάνουν οι ευχές ειδικά σήμερα που οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα βιώνουν μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική με επίθεση διαρκείας από το κεφάλαιο που σαρώνει τη ζωή τους με φτώχεια εξαθλίωση δυστυχία. Αυτή η πολιτική σχεδιάζεται στην ΕΕ από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου για κερδοφορία πράγμα που απαιτεί συντριβή των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Από την εκμετάλλευση βγαίνουν τα κέρδη του κεφαλαίου» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που επίσης τονίζει: «Η ανάπτυξη που υπόσχονται θα φέρνει βάσανα για το λαό γιατί θα`ναι ανάπτυξη Καπιταλιστική για τα κέρδη των επιχειρηματιών.
-Τα βλέπουμε και γύρω μας με τα έργα που γίνονται και εδώ στην Αιγιάλεια. Κακοπληρωμένες προσωρινές θέσεις εργασίας χωρίς δικαιώματα με καθυστερήσεις μεγάλες πολλές φορές μηνών σε εξαθλιωμένους εργαζόμενους και στο τέλος πανάκριβες ιδιωτικές υπηρεσίες. Σεβασμό και εφαρμογή αυτών των βαθιά αντιλαϊκών νόμων των νόμων του καπιταλιστικού κράτους που τσακίζουν τα δικαιώματα του λαού δήλωσαν Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση. Τάζουν καλή διαχείριση αλλά τα ψίχουλα της πολιτείας όχι μόνο τις ανάγκες του λαού δεν καλύπτουν αλλά θα φέρνουν απολύσεις φτώχεια, φόρους χαράτσια και βάσανα για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
-Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να βγάλουν τα συμπεράσματα που πρέπει από τη πολιτική τους να αγωνισθούν για άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα σχεδιάζει με βάση τις δικές τους ανάγκες και όχι του κεφαλαίου. Να οργανώσουν τη πάλη τους έτσι που να βάζει εμπόδια σήμερα στα μέτρα που τον τσακίζουν και να διεκδικήσουν άλλη ριζικά διαφορετική πολιτική με το λαό κυρίαρχο του πλούτου που αυτός παράγει χωρίς ΕΕ χωρίς μονοπώλια χωρίς εκμεταλλευτές
-Σαν Λαϊκή Συσπείρωση Δηλώνουμε ότι θα αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα του λαού».