IMG_1675Αυτοψία στο χώρο του νέου λιμένα Αιγίου πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας τα μέλη της επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου “Ολοκλήρωση λιμενικών έργων και κατασκευή βασικών έργων επιδομής νέου λιμένα Αιγίου”. Η εν λόγω επιτροπή συγκροτήθηκε πριν λίγες μέρες στο πλαίσιο του ελέγχου διαφόρων λεπτομερειών του έργου και ενόψει της οριστικής του παραλαβής το προσεχές διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, εντοπίστηκαν διάφορα σημεία που χρήζουν εργασιών βελτίωσης ή αποκατάστασης, τις οποίες θα αναλάβει η ανάδοχος εταιρεία “Ηλιοχώρα”. Γύρω στις 10 Οκτωβρίου θα γίνει εκ νέου επίσκεψη της επιτροπής στο νέο λιμάνι για να γίνουν επανέλεγχος και δοκιμές σε όλο τον μηχανολογικό εξοπλισμό και στη συνέχεια, εφ’όσον έχουν ολοκληρωθεί όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας και οι εργασίες βελτίωσης στα επίμαχα σημεία, θα πέσουν και οι υπογραφές του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου.

Παρόντες στην αυτοψία ήταν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, οι εκπρόσωποι της εταιρείας “Ηλιοχώρα” κ.κ. Ανδρέας Καρρόπουλος και Άκης Κατοπόδης, μέλη της επιβλέπουσας του έργου, Διεύθυνσης Τεχνικού Έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Φιλιππάτος και ο νέος αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Μαρινόπουλος και εκ μέρους του απερχόμενου Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας ο κ. Ευάγγελος Ευαγγελίου.