AMEA sklhrhnshkataplakasauΔυστυχώς στην Αιγιάλεια αλλά και γενικότερα στη Δυτική Ελλάδα υπάρχει τα τελευταία χρόνια ραγδαία αύξηση ασθενών με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στον «Ημ» η κα Βασιλική Τρεχλή (μέλος της Ελληνικής Ένωσης για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας Δυτικής Ελλάδος και υπεύθυνη για την Αιγιάλεια του Γραφείου Στήριξης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας) με αφορμή τη συνάντηση που είχε χθες το πρωί με τον δήμαρχο Αιγιαλείας στο πλαίσιο της αναζήτησης συνεργασίας και στήριξης του συλλόγου και κατ`επέκταση των πασχόντων.
Κύρια θέματα της συζήτησης ήταν το αίτημα για στέγαση του γραφείου στο Αίγιο, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες των μελών, όπως και η απαλλαγή ή τουλάχιστον μείωση των δημοτικών τελών για τα ΑμΕΑ (στα οποία ανήκουν και όσοι νοσούν από ΣΚΠ), σύμφωνα πάντα με οικονομικά κριτήρια.
«Η συνάντησή μας με το δήμαρχο και η συνομιλία με την αντιδήμαρχο ήταν σε πολύ θετικό κλίμα και ελπίζουμε πως σύντομα θα δοθεί λύση και στα δύο μας σημαντικά αιτήματα» σχολίασε η κα Τρεχλή τονίζοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της ενημέρωσης του πληθυσμού για την ασθένεια, τα συμπτώματά της μα κυρίως την αντιμετώπισή της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορεί να μην εξαφανίζουν την αρρώστια αλλά μπορούν να παράσχουν στους πάσχοντες μια καλή ποιότητα ζωής.
Γι’αυτό, όσοι αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα στην οικογένειά τους, είναι καλό να επικοινωνήσουν με το γραφείο ώστε να τους παρασχεθούν σχετικές συμβουλές και κατευθύνσεις.

(ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ)