nosokomeio aigioyΤον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του Νοσοκομείου Αιγίου, κρούει με επιστολή του ο πρώην υποδιοικητής του και πρώην περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκος Τσάνης, ο οποίος προτρέπει τους Αιγιαλείς να πάψουν να είναι «ραγιάδες» και να αγωνιστούν για να διαφυλαχτεί η δημόσια υγεία, μέσω της εύρυθμης λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος, την ίδια ώρα που φουντώνουν οι φήμες για περαιτέρω υποβάθμισή του σε βάθος χρόνου.Η επιστολή απευθύνεται στη διοίκηση του Νοσοκομείου, στον αρμόδιο Εισαγγελέα, τον Μητροπολίτη, αλλά και φορείς και συλλόγους όπως ο Εμπορικός, το Επιμελητήριο κλπ.
Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή του Νικ.Τσάνη που ως γνωστόν έχει διατελέσει υποδιοικητής στο νοσοκομείο του Αιγίου, αναφέρει: «Κύριοι της Διοίκησης του Νοσοκομείου μας, από το έτος 1975 ως Δημοτικός Σύμβουλος με τους άλλους Συναδέλφους μου και ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ, δρομολογήσαμε μελέτες κατασκευής του. Μετά από αγώνες μας επί σειρά ετών του Αιγιώτικου Λαού φτιάχτηκε το Νοσοκομείο μας. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΕΙΣ.
Ο Αιγιώτης και πρώην Υποδιοικητής αυτού όταν διάβασα την ΚΡΑΥΓΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ των Ιατρών που το στελεχώνουν, σε ότι αφορά την δυσλειτουργία στα τμήματα (Μικροβιολογικό, Ακτινολογικό, Παθολογικό, Καρδιολογικό, Ορθοπεδικό, Αναισθιολογικό), την έλλειψη επιστημονικού ιατρικού προσωπικού, την έλλειψη φαρμάκων, ιατρικών μέσων, ΠΟΝΑΩ για την κατάσταση αυτή που την οδήγησαν οι κυβερνώντες μας με τις αποφάσεις τους. ΕΝΩ ΣΥΓΧΑΙΡΩ τους Ιατρούς αυτούς οι οποίοι τιμούν τον όρκο τους, και κάτω από αυτές τις συνθήκες καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για παροχή Αξιοπρεπούς Ασφαλής Υγείας στους συνδημότες μας.

Κύριοι Διοικούντες το Νοσοκομείο μας, πιστεύω ότι έχετε προβεί στις δέουσες ενέργειες προς τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα, όπως άλλωστε δηλώσατε ότι οι διαπιστώσεις των ιατρών είναι ακριβείς. Χωρίς καμμία επίλυσή τους.
Επειδή βλέπω ΑΠΑΞΙΩΣΗ πλήρη στο Νοσοκομείο μας και ΕΣΕΙΣ ΑΘΕΛΑ ΣΑΣ γίνεσθε ΔΟΥΛΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, αυτών που υπονομεύουν την λειτουργία του, και επί θητεία σας θα επέλθει ο «ΘΑΝΑΤΟΣ» του νοσοκομείου. (Αφού αξονικός τομογράφος δεν λειτούργησε, ιατροί δεν διορίζονται, φάρμακα δεν έρχονται, επισκέψεις ιατρικές περικόπτονται, εγχειρίσεις αναβάλλονται, βιολογική καλλιέργεια αίματος – ούρων από τα εργαστήρια περιορίσθησαν).
Δεν συγκινείσθε από αυτή την κατάσταση; Για την αξιοπρέπειά σας, λύσατε τη σιωπή σας, σηκώστε το λάβαρο της ανυπακοής στις εγκυκλίους των, οι οποίοι σιγά- σιγά μας οδηγούν στο περιφερειακό Νοσοκομείο Πατρών (όπως είχε δηλώσει ο λαλίστατος ΑΔΟΝΙΣ πως αυτά μόνο θα μείνουν). Ο Αχαιός και πρώην Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος τι έχει να μας πει; Το γνώριζε; ΔΕΙΞΑΤΕ ΠΩΣ «Η ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ».
ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ το πρώτιστο αγαθό του ανθρώπου, την υγεία μας. (Και το ιατρικό νυστέρι είναι το ίδιο για όλους μας).
Κύριοι ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ
Κύριε ΠΕΣΥΑΡΧΑ Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ
Κύριοι ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ
Δημόσια Σας Ερωτώ
ΕΣΕΙΣ θα νοσηλευόσασθε σ’ένα τέτοιο Νοσοκομείο;
Κύριοι ιθύνοντες, γνωρίζετε πως στο Νοσοκομείο μας παρέχουν υγειονομική φροντίδα κάτω από επικίνδυνες συνθήκες συμπολίτες μας Άριστοι Επιστήμονες ιατροί, και Εσείς για το Ευχαριστώ προβαίνετε σε περικοπές φαρμάκων, εξετάσεων ιατρικών, μέσων ιατρικών, περικοπές ιατρών. Μήπως θέλετε αύξηση θανάτων και μείωση του ελληνικού πληθυσμού, με τις αποφάσεις σας, με όποιες Δυσμενείς συνέπειες θα έχει η δύσμοιρη Ελλαδίτσα μας.
Εάν κύριοι Υπουργοί, δεν μπορείτε να διασφαλίσετε την αξιοπρεπή, ασφαλή υγεία των συνδημοτών μας ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, να έλθουν άνθρωποι στη θέση σας με πυγμή και θέληση να υπηρετήσουν την υγείαν μας.
ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ
Στον Αιγιώτικο λαό, να ξεσηκωθεί από τους καναπέδες. Να πάψει να είναι ΡΑΓΙΑΣ. Να συστρατευθούμε όλοι μαζί (χωρίς ταμπέλες) να ιδρύσουμε νόμιμα «ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΑΠΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ», διότι εάν επέλθει ο θάνατος του Νοσοκομείου μας θα είμαστε Υπεύθυνοι Εμείς, και όχι οι κρατούντες.
Πρώτος εγώ δίνω το ΠΑΡΟΝ στην προσπάθεια αυτή (τηλ. 6944246249 – 26910 22293), ώστε μαζί με τη Δημοτική Αρχή, η οποία μέσω του Προέδρου της καλείται να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μόνο θέμα: «Απαξίωση του Νοσοκομείου μας», καλώντας τους Ιατρικούς Συλλόγους, Διοίκηση Νοσοκομείου, Προεδρία Συλλόγων, Σωματείων, Επιμελητηρίων, την Εκκλησία, να πάρουμε ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ και όχι ψηφίσματα (διότι αυτά καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων).
Επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αιγιώτες να φέρουν το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις δικές του ενέργειες.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΓΙΩΤΙΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ.
Η Ευθύνη είναι Δική μας».