stathis antipolitefsiΜε αφορμή τη συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αιγιάλειας και αρμοδίων στελεχών της Δημοτικής Αρχής με αιρετούς της Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού, για την καταγραφή και ιεράρχηση των θεμάτων της περιοχής, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας και συνεργασίας τους, από τη Δημοτική Παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης του κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου, επισημαίνονται τα εξής:

“Παρά τις διαφαινόμενες καλές προθέσεις για τη διαχείριση και διευθέτηση τοπικών προβλημάτων της Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού,αυτή η Δημοτική Αρχή καταγράφεται, στην τοπική αυτοδιοικητική ιστορία, ως η Δημοτική Αρχή που κατάργησε την αυτόνομη “Αντιδημαρχία Διακοπτού” συγχωνεύοντάς την με την “Αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιάλειας”. δηλαδή των Δημοτικών Ενοτήτων Αιγείρας-Ακράτας-Διακοπτού.
Η πράξη αυτή του Δημάρχου κ. Θανάση Παναγόπουλου- για λόγους εξυπηρέτησης εσωπαραταξιακών του θεμάτων και μοιρασιάς καρεκλών – αδικεί την δυναμική της περιοχής του πρώην Δήμου Διακοπτού, η οποία μάλιστα τον τίμησε δεόντως στις πρόσφατες εκλογές, αλλά ο ίδιος θεώρησε σωστό να το ανταποδώσει με την υποβάθμιση της αυτοδιοικητικής της λειτουργίας!
Μάλιστα, όταν γνωστοί τοπικοί υποστηρικτές του διέδιδαν ψευδέστατα προεκλογικά, πως ο Επικεφαλής μας αποκάλεσε τάχα ” ανάγωγους” τους Διακοπτίτες, απέκρυβαν από τους πολίτες και φορείς της κοινωνίας του Διακοπτού την πρόθεση του κ. Παναγόπουλου να καταργήσει τον βασικό και κύριο (βάσει αρμοδιοτήτων) Εκπρόσωπο της Δ.Ε Διακοπτού στον κεντρικό κορμό της Δημοτικής Αρχής.
Ελπίζουμε, στην πορεία να μην αποδειχθούν αληθείς και στην πράξη οι φόβοι μας για υποβάθμιση της Δ.Ε Διακοπτού, ελλείψει αρμοδίου κι αυτόνομου Αντιδημάρχου”!