stathis antipolitefsi«Καρφωμένος» στην θέση του… έμεινε ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος απαντώντας: «δεν έχω να κάνω καμιά διαβούλευση» στην προτροπή του προέδρου του Δ.Σ. Γιώργου Ντίνου για την τήρηση της διαδικασίας προτάσεων από την μειοψηφία για τις θεσμοθετημένες θέσεις (τρεις σε κάθε μια) στις Επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής στην χθεσινή διαδικασία εκλογής των συλλογικών οργάνων του νέου δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας.
Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και Κώστας Παπακωνσταντίνου σήκωσαν το «γάντι» και μπορεί ο κ΄. Θεοδωρακόπουλος να πήρε τις ψηφοφορίες έχοντας την αριθμητική πλειοψηφία ωστόσο από πλευράς εντυπώσεων δεν πέτυχε και τα καλύτερα αποτελέσματα δεδομένων των σχολίων που προκάλεσε η στάση του τόσο κατά τη διαδικασία όσο και από τις μετέπειτα δηλώσεις.
Επιπλέον στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με την εκλογή Ανδρουτσόπουλου που ήταν απών, υπάρχει… θέμα ενώ και στην διαδικασία εκλογής εκπροσώπων στην ΠΕΔ πρότεινε και ψήφισε τρεις εκπροσώπους υποχρεώνοντας σε κλήρωση που έβγαλε «χαμένο» τον Βασίλη Φιλιππόπουλο ενώ την 3η εκπροσώπηση πήρε ο Κώστας Παπακωνσταντίνου.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Ο κώδικας προβλέπει της ψηφοφορίας για την εκάστοτε επιτροπή από το σύνολο του Δ.Σ. να προηγηθεί πρόταση μεταξύ των μελών της μειοψηφίας και ψηφοφορία προκειμένου να εκλεγούν οι τρεις εκπρόσωποι της μειοψηφίας και κατόπιν προτείνονται από τον δήμαρχο τα «5» μέλη της πλειοψηφίας.
Η παράταξη Θεοδωρακόπουλου δεν θέλησε ωστόσο να αφήσει «χώρο» άσκησης ελέγχου στη δημοτική αρχή από καμιά άλλη παράταξη επιλέγοντας και για τις δύο επιτροπές να κρατήσει και τις τρεις θέσεις της μειοψηφίας.
Πρώτα ξεκίνησε η διαδικασία για την σύσταση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, ο κ΄.Θεοδωρακόπουλος πρότεινε τους Β.Τομαρά, Β.Φιλιππόπουλο, Δημ.Τριανταφυλλόπουλο ενώ από πλευράς Κώστα Παπακωνσταντίνου προτάθηκε ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος ως κατάλληλος για την άσκηση ελέγχου από τη συγκεκριμένη θέση. Επίσης αυτοπροτάθηκε ο Χρήστος Λαϊνάς (που γενικότερα κράτησε την σκληρή κομματική στάση του ΚΚΕ).
Οι τρεις της παράταξης Θεοδωρακόπουλου έλαβαν και τις 8 ψήφους (της παράταξής τους) ενώ ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος έλαβε 3 ψήφους της ελάσσονος μειοψηφίας και ο Λαϊνάς 2.
Από τον δήμαρχο προτάθηκαν οι «5» της δημοτικής αρχής που ψηφίστηκαν από σύσσωμη τη δημοτική αρχή λαμβάνοντας «17» ψήφους, την απόλυτη πλειοψηφία και εξελέγησαν από την πρώτη ψηφοφορία. Δεν έγινε όμως το ίδιο για τους τρεις της παράταξης Θεοδωρακόπουλου που απαιτήθηκε να γίνουν τρεις ψηφοφορίες για να εκλεγούν τελικά με την σχετική πλειοψηφία (δηλαδή λαμβάνοντας μόνον τις ψήφου της παράταξής τους στην ουσία και εντέλει στην τρίτη ψηφοφορία από 3-4 σταυρούς ακόμα ο καθένας).

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ορίστηκε από τον δήμαρχο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καλαμίδας και τα μέλη της είναι: Από την πλειοψηφία οι: Μαρία Παπαχριστοπούλου, Νίκος Θανασούλιας, Γιώργος Γιοβάς, Γιώργος Μεντζελόπουλος, Παναγιώτης Μαρινόπουλος και από την μειοψηφία: Βασίλης Τομαράς, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, Βασίλης Φιλιππόπουλος.
Για τα αναπληρωματικά μέλη απαιτήθηκαν επίσης τρεις ψηφοφορίες στο ίδιο «μοτίβο». Αναπληρωματικά μέλη είναι οι: από την πλειοψηφία: Θανάσης Μεντζελόπουλος , Διαμάντω Βασιλακοπούλου, Χρήστος Μπούνιας και από τη μειοψηφία: Φάνης Σπηλιόπουλος και Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Ακολούθησε η διαδικασία για την εκλογή της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, με την παράταξη Θεοδωρακόπουλου να κρατά την ίδια στάση και να δέχεται την κριτική από τις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας.
Ο Θεοδωρακόπουλος πρότεινε τους: Παναγιωτακόπουλο –Γούτο –Ανδρουτσόπουλο ενώ ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος πρότεινε τον Κώστα Παπακωνσταντίνου αιτιολογώντας μάλιστα ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής και θα ήταν αν μη τι άλλο χρήσιμη η συμβολή του στην συγκεκριμένη επιτροπή. Επίσης αυτοπροτάθηκε ο Λαϊνάς.
Στην «εσωτερική» ψηφοφορία της μειοψηφίας ψηφίστηκαν από την παράταξη Θεοδωρακόπουλου στο απόλυτο οι τρεις ενώ ο Παπακωνσταντίνου έλαβε 3 ψήφους και ο Λαϊνάς 1.
Εν συνεχεία ο δήμαρχος πρότεινε τους «5», ακολούθησε ψηφοφορία όπου εξελέγησαν μόνον οι πέντε της δημοτικής αρχής και συνεχίστηκε η διαδικασία με τρεις ψηφοφορίες όπως και στην προηγούμενη.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Από τον δήμαρχο ορίστηκε πρόεδρος η κα Βάσω Ψυχράμη ενώ απαρτίζεται από τους: από την πλειοψηφία: Στράτος Βαρδάκης, Βασίλης Γ.Χριστόπουλος, Διαμάντω Βασιλακοπούλου, Χρήστος Μπούνιας, Μαρία Τσουκαλά και από τη μειοψηφία: Παναγιωτακόπουλος, Γούτος, Ανδρουτσόπουλος.
Αναπληρωματικά μέλη είναι οι: από την πλειοψηφία: Γιοβάς, Γ.Μεντζελόπουλος, Παπαγιαννακόπουλος κι από τη μειοψηφία οι: Σπηλιόπουλος, Κωνσταντίνου.

*Ωστόσο από πλευράς ελάσσονος μειοψηφίας τέθηκε στο προεδρείο θέμα που μπορεί τελικά να προκαλέσει επανάληψη της διαδικασίας. Αφού ο κώδικας είναι σαφής ότι εάν κάποιος σύμβουλος είναι δικαιολογημένα απόντας και επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα πρέπει να το έχει δηλώσει εγγράφως στο προεδρείο μέχρι 2 ώρες νωρίτερα και στην περίπτωση του Βασίλη Ανδρουτσόπουλου που απουσίαζε από τη χθεσινή διαδικασία δεν υπήρξε καμιά τέτοια δήλωση…