oaee_21Σύμφωνα με στοιχεία που εντέχνως διέρρευσαν στον Τύπο, η «γραμμή» που έχει δοθεί είναι ότι όποιος καταθέτει οποιοδήποτε ποσό στα ταμεία των υποκαταστημάτων του ΟΑΕΕ, ανεξαρτήτως του ύψους της οφειλής, θα γλιτώσει από τον κίνδυνο των κατασχέσεων.Να σημειωθεί ότι σε σύνολο 740.000 ενεργών ασφαλισμένων, οι μισοί (340.000 χιλιάδες) έχουν χρέη προς τον Οργανισμό που ξεπερνούν συνολικά τα 7 εκατ. ευρώ.
Διευκρινίσεις ΟΑΕΕ για τη ρύθμιση οφειλών ασφαλισμένων
Στην διευκρίνιση ότι μόνο μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) μπορεί κανείς να πληρώνει «έναντι» για τις βεβαιωθείσες οφειλές του προχώρησε χθες Τρίτη ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα.
Αναλυτικότερα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, σε ό,τι, αφορά τις δυνατότητες ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, διέπονται από τις διατάξεις του ν. 4152/2013 οι οποίες και ακολουθούνται υποχρεωτικά και ότι η δυνατότητα καταβολής ποσού «έναντι» της οφειλής μπορεί και εφαρμόζεται μόνο από το ΚΕΑΟ, για τις βεβαιωθείσες οφειλές που αποστέλλονται από τα Ταμεία.

Οικονομικό Βαρόμετρο ΕΒΕΑ: Ένας στους δύο δεν μπορεί να πληρώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές

Την ίδια ώρα τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πολίτες επιβεβαιώνει το «Οικονομικό Βαρόμετρο» του ΕΒΕΑ που λέει ότι ένας στους δύο πολίτες δηλώνει πως αδυνατεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις, ενώ το 60% εμφανίζεται απαισιόδοξο σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάστασή του, ωστόσο, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας υπάρχουν ενδείξεις ότι το κλίμα βελτιώνεται.