katsikopoulosd

Άφησε να περάσουν… τέσσερα χρόνια προκειμένου να δώσει στη δημοσιότητα λίγες σκέψεις που ταυτόχρονα δίνουν και… απαντήσεις για το μείζον ζήτημα της μεταφοράς μαθητών που δυστυχώς απασχολεί κάθε χρόνο γονείς –μαθητική κοινότητα και βεβαίως τους ίδιους τους μεταφορείς και παραμένει πάντα άλυτο…
Με ανακοίνωσή του ο πρώην Νομάρχης Αχαϊας Δημήτρης Κατσικόπουλος στην ουσία ανταποδίδει –έστω και καθυστερημένα- τα «βέλη» στην Περιφέρεια.
«Όλοι σχεδόν οι αιρετοί Περιφερειάρχες το 2011, οπότε και ανέλαβαν τα καθήκοντα τους, έριξαν το λίθο του αναθέματος στους πρώην αιρετούς νομάρχες. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στη δική μας Περιφέρεια.
Τα χρέη για τη μεταφορά των μαθητών που ήταν συσσωρευμένα, ήταν οφειλή του κράτους δηλ της κεντρικής εξουσίας, που όφειλε να τα έχει δώσει για την πληρωμή των αναδόχων του μεταφορικού έργου. Φώναζε τότε η ΕΝΑΕ εις ωτα μη ακουόντων. Άρα ο ένας μύθος καταρρίπτεται , σχετικά με το ποιος όφειλε η ποιος διόγκωνε το χρέος, την οφειλή» λέει ο Δ.Κατσικόπουλος στέλνοντας σαφές «μήνυμα» στον Κατσιφάρα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ… ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ 2011
« Τι είχε συμβεί; Κατά το τελευταίο σχολικό έτος της αιρετής νομαρχιακής αυτοδιοίκησης (2010-2011), οι υπηρεσίες είχαν ολοκληρώσει έγκαιρα την όλη διαδικασία δηλ προκήρυξη διεθνούς δημοσίου διαγωνισμού, είχε κατακυρωθεί στο μειοδότη που είχε αναδειχτεί το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας και είχε στείλει τη σχετική σύμβαση πολύ πριν την έναρξη του σχολικού έτους (Σεπτέμβριος του 2010) στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο. Μετά ένα περίπου μήνα το ΕΣ ζήτησε κάποια επιπλέον δικαιολογητικά τα οποία και στάλθηκαν αμέσως. Προς το τέλος του 2010 όμως το ΕΣ απάντησε ότι δεν εγκρίνει τη σύναψη της σύμβασης, διότι “ανακάλυψε” για πρώτη φορά μετά από 15-20 χρόνια υπογραφής των συμβάσεων μεταφοράς των μαθητών και χωρίς καν να το έχει γνωστοποιήσει η ζητήσει με το αρχικό έγγραφό του, ότι έλειπαν βεβαιώσεις των τότε δήμαρχων του νομού μας , ότι δηλ. αδυνατούν οι Δήμοι (στην αρμοδιότητα των οποίων υπηγετο η μεταφορά των μαθητών) να εκτελέσουν το μεταφορικό έργο με ιδία μεταφορικά μέσα!!!!!
Τα σχόλια περιττεύουν» τονίζει ο Δ.Κατσικόπουλος που συνεχίζει θέτοντας το ερώτημα: «καλοπροαίρετα πάντα: μετά τέσσερα έτη τι συνέβη και δεν υπάρχει σύμβαση;
Συμπερασματικά γιατί υπάρχουν πολλές πάρα πολλές άλλες αναφορές που μπορεί να γίνουν και για τις οφειλές και ποιος ευθύνεται και για τις συμβάσεις και για το μπαλάκι της αρμοδιότητας που αλλάζει συνεχώς χέρια από Δήμους σε Νομαρχίες και μετά στους καθολικούς τους διαδόχους που είναι οι αιρετές περιφέρειες, στη συνέχεια πάλι στους Δήμους και μετά ξανά στις περιφέρειες, το ζήτημα είναι ότι στη μέση είναι οι μαθητές.
Η αλήθεια είναι ότι τα κόστη είναι υπέρογκα και εν μέσω οικονομικής κρίσης υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα πληρωμής. Το θέμα της αρμοδιότητας και αυτού του ping-pong είναι το δεύτερο. Απαιτείται συνεννόηση των εμπλεκόμενων για οριστική λύση του προβλήματος. Με δεδομένα και προαπαιτούμενα που θα γίνουν κοινά αποδεκτά. Άλλως το πρόβλημα θα παραμείνει , η ένταση με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς θα διαιωνίζεται και φαινόμενα όπως πχ το να υπάρχει διαφορετική τιμολόγηση του χιλιόμετρου σε νομούς της ίδιας και της αυτής περιφερειακής αυτοδιοίκησης καλά θα κρατούν.
Για ολα τούτα που ανέφερα και πολλά ακόμη που αφορούν μεγέθη και αριθμούς υπάρχουν έγγραφα που τα αποδεικνύουν. Έκρινα φρόνιμο να μην επεκταθώ και κουράσω περισσότερο».