alyki-beachΤο Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αλυκής Αιγίου «Ο Άγιος Νικόλαος» αποφάσισε να ζητήσει από το Δήμο Αιγιάλειας, να του παραχωρηθούν τα θαμνοειδή δέντρα και τους φοίνικες του πάρκου του παλιού Λιμεναρχείου, για μεταφύτευση στην παραλία Αλυκής.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση από τον Σύλλογο, η εργολαβία της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, είχε περιλάβει την αποξηλώσει από το παρκάκι μπροστά από το παλαιό Λιμεναρχείο όλων των φυτών και των φοινίκων, προκειμένου να προβεί στην ανάπλαση της πλατείας, ενώ δεν είχε προβλεφθεί κάτι άλλο για τα συγκεκριμένα δέντρα, λόγω της ακαταλληλότητας της εποχής για μεταφυτεύσεις!!!
«Ο σύλλογός μας, με πολύ κόπο, και χάρη στην επιμονή και υπομονή του Προέδρου μας, συμμετείχε σε μία δύσκολη επιχείρηση, προκειμένου να σωθούν οι θάμνοι και οι φοίνικες, που κατέληξε σε αίσιο τέλος.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια, όλους τους εμπλεκόμενους, διότι όλοι έχουν μερίδιο συμμετοχής στην όλη προσπάθεια, και συγκεκριμένα.
Την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και τον προϊστάμενο της για την παραχώρηση των δέντρων, την Υπηρεσία Πρασίνου και το γεωπόνο της για την καθοδήγηση και τις συμβουλές του, τον Πρόεδρο και το Διευθυντή της ΔΕΥΑ για την παραχώρηση των μηχανημάτων, καθώς και την υπόσχεση για τοποθέτηση από Δευτέρα των ποτιστικών που είναι απαραίτητα για το πότισμα των δέντρων.
Επίσης, τον εργολάβο της αποξήλωσης και όλη την ομάδα του για τη μεταφορά μαλακού χώματος και των δέντρων στην Αλυκή, τον επιβλέποντα μηχανικό και τον προϊστάμενο της ανάπλασης για την καλή συνεργασία, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας που βοήθησε να βρεθεί λύση όταν φτάσαμε σε αδιέξοδο, (λόγω βλαβών, και σε κίνδυνο να χάσουμε τα δέντρα), ώστε να ολοκληρωθεί η επιχείρηση. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει σε όλους τους εθελοντές, περίπου δέκα, μέλη του συλλόγου μας, αλλά και συμπολίτες, που κινητοποιήθηκαν και διατέθηκαν στην όλη προσπάθεια με ενθουσιασμό για να σωθούν τα δέντρα, καθώς και στα διάφορα blocks που δημοσιοποίησαν το θέμα, και κινητοποιήθηκαν οι εθελοντές. Να τονίσουμε, ότι όλη η επιχείρηση μεταφύτευσης, χρειάστηκε δύο ημέρες για να οργανωθεί και δύο ημέρες για να υλοποιηθεί, σύνολο τέσσερις. Ευχή μας, όλα τα δέντρα να ριζώσουν, και να τα χαρούν, μαζί με την όμορφη παραλία της Αλυκής, όλοι οι συμπολίτες και οι επισκέπτες μας» αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου.