dikastiriaΗ χθεσινή διαδικασία στο Πρωτοδικείο του Αιγίου θύμιζε αστυνομικό φιλμ. Μέτρα ασφαλείας δρακόντεια, σχέδιο για την προσέλευση κατηγορουμένου και μαρτύρων. Αυστηρά μέτρα και ανιχνευτές την είσοδο και γενικότερα όλα τα μέτρα που απαιτεί μια δίκη σαν αυτή του Αλέξη Φράγκου που κατηγορείται ότι σκότωσε τον άνθρωπο που ο ίδιος θεωρούσε δολοφόνο του αδελφού του, εμπλεκόμενο στη γνωστή υπόθεση των κυκλωμάτων της νύχτας που άφησε μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα τέσσερις νεκρούς την περσινή άνοιξη.
Στην είσοδο του Πρωτοδικείου εκτός από τους αστυνομικούς που είχαν κατακλύσει το κτίριο, ήσαν από νωρίς το πρωί αρκετοί φίλοι και συγγενείς και του κατηγορούμενου Αλέξη Φράγκου αλλά και των θυμάτων Τσίρκα –Ντάντη. Μέχρι «φέιγκ –βολάν» που ανέγραφαν «Λευτεριά στον Αλέξη Φράγκο» είχαν ρίξει στον είσοδο του Πρωτοδικείου.
Ωστόσο πέρα από κάποια «ξεσπάσματα» σε γενικές γραμμές η δίκη «κύλησε» ομαλά με τους γνωστούς δικηγόρους που εκπροσωπούν την κάθε πλευρά να διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους μπρος στο Μεικτό Ορκωτό (στο οποίο συμμετέχον μετά από κλήρωση και Αιγιώτες πολίτες) προκειμένου να πείσουν το δικαστήριο που θα κρίνει την τύχη της υπόθεσης.
Εισαγγελέας της Έδρας είναι ο Ματθαίος Μάκος ενώ πρόεδρος ο Νικ.Πρίντζης.
Συνήγορος υπεράσπισης είναι ο δικηγόρος Αθηνών Σάκης Κεχαγιόγλου και ο Πατρινός δικηγόρος Περικλής Πασχάκης και πολιτική αγωγή ο Αλέξης Κούγιας.

Η πλευρά Φράγκου
Ο Αλέξης Φράγκος που μεταφέρθηκε στα δικαστήρια του Αιγίου λίγο μετά τις 9.00 το πρωί, ανέφερε απευθυνόμενος στην Έδρα Δικαστήριο ότι σκότωσε εν βρασμώ ψυχής τον Πάνο Τσίρκα γιατί ήξερε πως εκείνος είχε δώσει την εντολή να σκοτώσουν τον αδελφό του Κώστα Φράγκο. «Όταν τον είδα θόλωσα, βγήκα εκτός εαυτού» είπε χαρακτηριστικά ενώ για τη δολοφονία του Ντάντη υποστήριξε ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει: δεν τον είχα δει γιατί καθόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Δεν είχα κανένα λόγο να τον σκοτώσει. Ο Τσίρκας ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία του αδελφού μου.
Να θυμίσουμε ότι ο 32χρονος Κώστας Φράγκος – αδελφός του Αλέξη Φράγκου – είχε εκτελεστεί εν ψυχρώ μαζί με τον 35χρονο Βασίλη Σινούρη τον οποίο φέρεται ότι οι δράστες είχαν «μπερδέψει» με τον Αλέξη Φράγκο με τον οποίο έμοιαζαν έξω από το μπαρ «Μπιζού» στην οδό Σαχτούρη στις 17 Απριλίου 2013.

Σύλληψη Βαρβαρέσου ζήτησε ο Κούγιας
Στην αίθουσα του Δικαστηρίου παρέστη και ο Διονύσης Βαρβαρέσος ο οποίος είχε επιζήσει από το μακελειό της οδού Ανθείας. Ωστόσο κατά την εξέτασή του ο μάρτυρας κατηγορήθηκε από την πολιτική αγωγή ότι «τα γυρίζει». Μάλιστα όταν ο Βαρβαρέσος ρωτήθηκε από τον Πρόεδρο αν αναγνωρίζει τον Αλέξη Φράγκο ως δράστη του μακελειού στην οδό Ανθείας απάντησε «δεν θυμάμαι». Τότε ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε την σύλληψη του Βαρβαρέσου για ψευδομαρτυρία και το Δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να αποφασίσει εάν ο Διονύσης Βαρβαρέσος θα πρέπει να συλληφθεί ή όχι, έπειτα από το αίτημα του Αλέξη Κούγια.

Η πλευρά Τσίρκα
Η δίκη συνεχίστηκε με την πολύωρη κατάθεση (και τις εξαντλητικές ερωτήσεις) του αδελφού του δολοφονημένου Π.Τσίρκα, αστυνόμου Παντελή Τσίρκα που υποστήριξε ότι λόγω της δικής του εμπλοκής στην υπόθεση των κυκλωμάτων της νύχτας της Πάτρας ως αστυνομικός, είχαν οι αδελφοί Φράγκου «στοχοποιήσει» τον αδελφό του θεωρώντας τον «πληροφοριοδότη» ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι ο Τσίρκας στα καταστήματα που είχε δεν «πλήρωνε» τους μπράβους και για τους λόγος αυτούς όπως είπε τον είχαν βάλει στο «μάτι» οι αδελφοί Φράγκου και επέμεινε ότι ο Πάνος Τσίρκας δεν είχε καμιά σχέση με τη δολοφονία του Κώστα Φράγκου.
Ο αδελφός του Πάνου Τσίρκα υποστήριξε το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην οδό Ανθείας ήταν του ίδιου διαμετρήματος με αυτό που χρησιμοποιήθηκε και στη διπλή δολοφονία έξω από το μπαρ Bijoux. Επίσης υποστήριξε ότι μετά το φονικό της Σαχτούρη ο αδελφός του, Πάνος, δεν είχε λάβει μέτρα προστασίας γιατί δεν είχε λόγο να κρύβεται.
Ανέφερε επίσης ότι έγινε προσπάθεια να στοχοποιηθεί ο ίδιος γι’ αυτό και η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν οι δράστες του διπλού φονικού στην Σαχτούρη έμοιαζε με αστυνομική μοτοσικλέτα της «ομάδας Ζ».
Ο Παντελής Τσίρκας κατέθεσε ακόμη ότι την ώρα του φονικού στη Σαχτούρη ο αδελφός του φαίνεται από κάμερα ότι βρισκόταν αλλού και ότι την Παρασκευή το μεσημέρι ήταν στην Αθήνα και έτρωγε με οικογενειακούς φίλους. Όλα τα παραπάνω τα τόνισε επειδή δυο μάρτυρες καταθέτουν ότι 1. Μετά το φονικό είδαν τον Τσίρκα κι έναν άλλον να φθάνουν με μαύρα ρούχα στην ιχθυόσκαλα (ότι αυτοί δολοφόνησαν δηλαδή) και 2. Άλλος μάρτυρας λέει ότι εθεάθη Παρασκευή μεσημέρι ο Τσίρκας να δίνει λεφτά σε κάποιον (δηλαδή ότι θα πλήρωνε προφανώς το δολοφόνο του Κώστα Φράγκου).
*Να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της δίκης και την ανάγνωση του κατηγορητηρίου έγινε γνωστό ότι για την φονική επίθεση, κατηγορείται και ένα ακόμα άτομο, ονόματι Ανδρέας Κούγιας, μπάρμαν στο επάγγελμα ο οποίος ακόμα και σήμερα αναζητείται και σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αδελφός του Τσίρκα ήταν μαζί με τον Αλέξη Φράγκο και πυροβόλησε κι αυτός.