drasyΑπόκριση στην απάντηση του Κ. Μαυρουδή εξ αφορμής του «Στραβό τιμόνι και ξεφούσκωτα λάστιχα»Κύριε Λεωνίδα Μαυρουδή, η αλήθεια είναι ότι δεν είχα εσάς στο μυαλό μου όταν έγραφα τις διαπιστώσεις μου. Την υπόθεση «ποδήλατα» χρησιμοποίησα απλώς ως ‘μελέτη περίπτωσης’ για να σχολιάσω το Δημοτικό Συμβούλιο ως Αρχή λήψης αποφάσεων .
Εφόσον όμως υπήρξε αυτή η αντίδραση από μέρους σας, επιτρέψτε μου την καταρχήν παρατήρηση, ότι μετά από 30 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ουδείς μας μπορεί να επικαλείται ως δικαιολογία τις σύνθετες και απαιτητικές διαδικασίες για την ένταξη σε χρηματοδοτικά μέσα. Αντίθετα, πιστεύω ότι τα κριτήρια επιλεξιμότητας θα πρέπει να γίνουν ακόμη πιο απαιτητικά σε ότι αφορά την πρότερη κοινωνική διαβούλευση και την τεκμηρίωση της σκοπιμότητας και βιωσιμότητας κάθε προτεινόμενου έργου. Επίσης, σαφώς υπάρχει διαφορά μεταξύ προμήθειας και έργου και ζητώ συγνώμη για το λάθος.
Διαπιστώνω, πάντως, ότι η διάσταση απόψεων μεταξύ μας περιορίζεται στις καλές ή όχι επιδόσεις της δημοτικής αρχής στον χειρισμό του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού μέσου. Χαίρομαι λοιπόν για αυτήν την παρακαταθήκη που παρουσιάζετε, την οποία θα αξιολογήσουμε και θα ιεραρχήσουμε από υπεύθυνη θέση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Άλλη ουσιαστική διαφωνία μεταξύ μας δε διακρίνω
και χαιρετώ φιλικά
Νίκη Καρδακάρη
Υποψήφια σύμβουλος της ΔΡΑΣΥ Αιγιαλέων για τα Νικολέικα