aigio psilaΜετά από συναντήσεις και ευρεία συμμετοχή πολιτών της Αιγιάλειας αποφασίστηκε η Δημιουργία Δημοτικής Παράταξης με το όνομα «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ». Η συγκρότηση της, είναι καρπός επίπονης προσπάθειας ενός χρόνου, από πολίτες που δραστηριοποιούνται σε πολλά και ανεξάρτητα κινήματα της πόλης.

Η παράταξη μας εμπνέεται και εκφράζει τα μεγάλα κινήματα και τους αγώνες της περιοχής μας, όπως τους μαζικούς εργατικούς και λαϊκούς αγώνες ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές, το κίνημα των καθηγητών, των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ, των αγροτών, των ανέργων, και της νεολαίας.

Θεωρούμε πως ο Δήμος, είναι ένας μαζικός χώρος στον οποίο πρέπει να εκφραστούν όλοι οι πολίτες και τα κινήματα ενάντια στις Κυβερνητικές πολιτικές!Κάτι που δεν μπορεί να γίνει με τις κυρίαρχες δημοτικές παρατάξεις που διεκδικούν το Δήμο καθώς αποτελούν το παλιό χρεοκοπημένο κατεστημένο και εκφράζουν ουσιαστικά τα μνημόνια και την πολιτική των Κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της Τρόικας!

Δήλωση της επικεφαλής της Παράταξης Δώρας Μαστραπά, Προέδρου Β’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

«Προφανώς είναι ιδιαίτερη τιμή κι ευθύνη για μένα να με προτείνουν ως επικεφαλής της νεοϊδρυθείσας δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ».Αποδέχτηκα την πρόταση, παρά το γεγονός ότι εξ αγωγής και ιδεολογίας δεν με αφορούν χαρακτηρισμοί όπως: αρχηγός, επικεφαλής κτλ. που προβάλλουν την ατομικότητα. Εξάλλου η ιδεολογία που διέπει τη λειτουργία και τη δράση των μελών της παράταξης είναι η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ. Το ανώτατο όργανο της Παράταξης είναι η συνέλευση των μελών μας. Παρά ταύτα οι θεσμικές διαδικασίες επιβάλλουν ένα πρόσωπο να αναλάβει την «πρωτοκαθεδρία». Για μας αυτό το πρόσωπο δεν είναι παρά πρώτος μεταξύ ίσων. Εξάλλου κάνουμε πράξη το πολύ συχνά ειπωμένο: «κανείς αναντικατάστατος» εφαρμόζοντας τη διαδοχή στα θεσμικά όργανα. Πιστεύουμε δε ότι οι αγώνες και η δράση αναδεικνύει τους «πρώτους» και τους «ηγέτες».

Η δημοτική παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» δημιουργήθηκε με αφορμή τις δημοτικές εκλογές, αλλά με πραγματική αιτία την ανάγκη έκφρασης και σε πολιτικό επίπεδο των ανεξάρτητων κινημάτων της πόλης, των εργαζόμενων αλλά και των ανέργων, των αγροτών και της νεολαίας που ασφυκτιούν, σ’ ένα σκηνικό πολιτικής και προσωπικής συνδιαλλαγής, στη θέση της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης. Η πρόθεσή μας είναι να παραμείνουμε στις επάλξεις των δημοτικών πραγμάτων, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά προς την κατεύθυνση των συμφερόντων και των πραγματικών αναγκών των πολιτών της Αιγιάλειας».

Η 15μελής Συντονιστική επιτροπή της Παράταξης:

1)Δώρα Μαστραπά, (επικεφαλής)Πρόεδρος Β’ ΕΛΜΕ Αχαΐας

2)Μεϊντανάς Κώστας, Φοιτητής Μαθηματικού

3)Σπυρόπουλος Λάμπης, Ιδιωτικός υπάλληλος

4)Κωνσταντινόπουλος Κωνσταντίνος, Αγρότης

5)Μέγαρη Ελένη, Σχεδιάστρια

6)Κουβαράς Γιώργος, Μαθηματικός

7)Παναγόπουλος Λευτέρης, Τεχνολόγος Γεωπόνος

8)Πιπερζή Ιωάννα-Χρυσάνθη, ΔΣ συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Β’ Λυκείου Αιγίου

9)Πασχάκης θανάσης, Φοιτητής Ηλεκτρολογίας

10)Φωτόπουλος Βασίλης, Συνταξιούχος Ηλεκτρολόγος, πρώην Συνδικαλιστής

11)Μπάλλας Παναγιώτης, Μαθηματικός

12)Κοντόπουλος Ορέστης, Κοινωνικός Επιστήμονας

13)Κατσιδήμας Δημήτρης, Αγρότης

14)Λυμπέρης Θανάσης, Συνταξιούχος ΟΣΕ

15) Κωστόπουλος Μάριος, Χημικός