stafidaΗ πρωτοβουλία μας, για την εφαρμογή πιστοποίησης Π.Ο.Π. της Κορινθιακής Σταφίδας (19.08.13), που παράγεται στην Κορινθία, βρήκε συμπαραστάτες μέσω γραπτών ανακοινώσεων τους, σε πολιτικά κόμματα, ευρωβουλευτές και αγροτικούς φορείς αλλά και στους καθημερινούς βιοπαλαιστές αγρότες και πολίτες.

Είναι προφανές ότι η στασιμότητα και η σιωπή ετών έχει παύσει.

Συνεπείς στην πρωτοβουλία μας, συλλέξαμε τις υπογραφές (στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, 23.09.13), των επικεφαλείς των Αντιπολιτευόμενων Παρατάξεων της Περιφ.Πελοποννήσου: κ.κ. Δ.Δράκου (Δυνατή Πελοπόννησος), Ν.Γόντικα (Λαϊκή Συσπείρωση), Ν.Πατσαρίνου (Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου), περαιτέρω υπογραφές λοιπών περιφερειακών συμβούλων αντιπολίτευσης, αλλά και επιπρόσθετα τις υπογραφές: δώδεκα (12) Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης του κου Π.Τατούλη (Νέα Πελοπόννησος), που προέρχονται από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (5) της Πελοποννήσου.

Με αυτό τον ενωτικό τρόπο φέρνουμε στην Ημερήσια Διάταξη, του ερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου (14.10.13), το θέμα της Αναγνώρισης Π.Ο.Π. της μαύρης ξηρής Κορινθιακής Σταφίδας, όπου θα κάνουμε και την σχετική εισήγηση.

Καλούμε όλους ενωτικά να στηρίξουν την ήδη, δια των προαναφερθέντων υπογραφών, θέληση παρατάξεων και μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εφαρμογή πιστοποίησης με ΠΟΠ της Κορινθιακής Σταφίδας, που παράγεται στην Κορινθία και παράλληλα να αναφερθούν/εξεταστούν όλες οι πρόσφατες δημοσιογραφικές και μη, αναφορές και καταγγελίες για την μη εφαρμογή της έως σήμερα. Να πάψουν οριστικά και αμετάκλητα τα λάθη, οι παραλήψεις και οι ολιγωρίες, να μας ταλαιπωρούν και να λάβει χώρα, άμεσα η πιστοποίηση της.

Για το σκοπό αυτό, δημόσια ζητάμε:

να παρευρεθούν ο κος Υπουργός ή ανώτερος πολιτικός/υπηρεσιακός, εκπρόσωπος/παράγοντας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκπρόσωπος Διεύθυνσης Γεωργίας Π.Ε. Κορινθίας, εκπρόσωποι των Ε.Α.Σ. Κορινθίας, εκπρόσωπος της Σ.ΚΟ.Σ. Α.Σ.Ε., Βουλευτές της Π.Ε. Κορινθίας ή/και έτερων Π.Ε. της Πελοποννήσου, εκπρόσωποι του Α’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Π.Ε. Κορινθίας όπου λαμβάνει χώρα η εν θέματι καλλιέργεια, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, δημοσιογράφοι – ιδιαίτερα εκείνοι/ες με γνώσεις επί του θέματος.

Η ενωτική συμβολή όλων θα δείξει ότι υπάρχει ελπίδα για αυτό τον τόπο, μακριά από μικροκομματικά, παραταξιακά και τοπικιστικά οφέλη.

Η επιβίωση της χώρας και των Πολιτών της, περνά μέσα από την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και αδικιών των τοπικών κοινωνιών.

Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά, παλεύοντας για ένα διαφορετικό παρόν και μέλλον, αφήνοντας πίσω το κακό και διχαστικό παρελθόν.

Λάμπρος Μπούκλης
Περιφ.Σύμβουλος
Γραμμ.Περιφ.Συμβουλίου Πελοποννήσου
Εκλεγμένο Μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας