emboliasmosΗ σκληρή και απάνθρωπη μνημονιακή πολιτική έχει οδηγήσει εκατοντάδες οικογένειες της περιοχής μας στην ανέχεια και την εξαθλίωση, που, σε συνδυασμό με τη για διάφορους λόγους διακοπή της ασφαλιστικής κάλυψής τους, επεκτείνεται δυστυχώς και στη στέρηση της ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης των οικογενειών αυτών.

Το σημαντικότερο όμως και πιο τραγικό είναι ότι έχει ως συνεπακόλουθο την αδυναμία ιατρικής παρακολούθησης και εμβολιασμών των παιδιών των οικογενειών αυτών, δηλαδή των πολυτιμότερων μελών τους.

Εξαιτίας των παραπάνω διαφαίνεται άμεσος κίνδυνος να παρουσιαστεί εκρηκτικό πρόβλημα, που μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτο για την τοπική μας κοινωνία και όχι μόνο, σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων ασθενειών που προλαμβάνονται με τους εμβολιασμούς και κάποιες απʼ αυτές τις θεωρούσαμε ως εκριζωμένες από τον Ελλαδικό χώρο (ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα, τέτανος, κοκίτης, ευλογιά, πολιομυελίτιδα, ηπατίτιδα Α και Β, διφθερίτιδα, φυματίωση, μηνιγγίτιδα, γρίπη κ.α.).

Μέσα στα παραπάνω πλαίσια, καλούμε τον Αντιδήμαρχο πρόνοιας του Δήμου μας, καθώς και τη Διευθύντρια του ΕΟΠΥΥ Αιγίου να αναλάβουν μέσα από τις δομές τους το δωρεάν εμβολιασμό των ανασφάλιστων παιδιών.

Επίσης τους καλούμε να μεριμνήσουν και για τον άμεσο προγραμματισμό της ιατρικής εξέτασης των ανασφάλιστων παιδιών, που θα εγγραφούν στα σχολεία του Δήμου από την 1η Σεπτέμβρη και χρειάζονται τις σχετικές ιατρικές βεβαιώσεις.