DSC03427Το αίτημα για ένταξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος με τίτλο «Πιλοτικό Πρόγραμμα Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος», επανέφερε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη συνάντηση με τον νέο υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου. Ο κ. Κατσιφάρας δήλωσε την ετοιμότητα της Περιφέρειας, ζητώντας τη συνδρομή του υφυπουργού, ενώ του εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ο μόνος φορέας κρατικός ή αυτοδιοικητικός, στο σύνολο της χώρας, που διαθέτει ολοκληρωμένη, επιστημονικά τεκμηριωμένη και κοστολογημένη μελέτη.
Το ζήτημα της ανεργίας των νέων και της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκαν και οι πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναληφθούν στις αρχές του φθινοπώρου.
«Ενώ σήμερα το σημαντικότερο ζήτημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία είναι η ανεργία, οι Περιφέρειες δεν έχουν την αρμοδιότητα για την υλοποίηση προγραμμάτων στην κατεύθυνση αυτή. Θέλουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην καταπολέμηση της ανεργίας, τη μεγαλύτερη μάστιγα του τόπου μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και συμπλήρωσε: «Οι τοπικές και οι περιφερειακές αρχές μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο κατά τον καθορισμό και την εφαρμογή μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας, την παροχή ευκαιριών στους νέους και την υποστήριξη κατά την ανταλλαγή ορθών πρακτικών. Πιστεύουμε ότι οι τοπικές και περιφερειακές αρχές, θα πρέπει να έχουν περισσότερες δυνατότητες υλοποίησης πρωτοβουλιών για την απασχόληση των νέων κατά τρόπο προσαρμοσμένο στις τοπικές ιδιαιτερότητες».
«Προτεραιότητά μας είναι η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι εκτός από τα επίπεδα φτώχειας έχουν να αντιμετωπίσουν και τα υψηλά επίπεδα ανεργίας» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.