euro 2Η τελευταία «ρύθμιση» που ανακοίνωσε το υπουργείο οικονομικών για τις οφειλές των επαγγελματιών σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες, ουσιαστικά δεν αποτελεί ρύθμιση αλλά μια ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσουν όσο το δυνατό περισσότερες επιχειρήσεις. Είναι μια προσπάθεια από τις πολλές που γίνονται τα τελευταία χρόνια να οδηγήσουν την Ελληνική πραγματική οικονομία σε καταστροφή με στόχο να ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο στις μεγάλες πολυεθνικές.
Το κόλπο πιάνει, σε λίγο καιρό οι μεσαίες και οι μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα θα σβήσουν και μαζί με αυτές εκατομμύρια κόσμου θα μείνουν άνεργοι, το δημόσιο θα εισπράττει μόνο από τους νέους φόρους που θα δημιουργήσει και από την ακίνητη περιουσία των άνεργων πλέον επιχειρηματιών που θα κατασχέσει και θα πουλήσει τσάμπα σε βορειοευρωπαίους και όχι μόνο.
Η πολιτική που ακολουθείται δεν οδηγεί πουθενά, η μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση των παγίων των επιχειρήσεων έχει φέρει τον επιχειρηματία σε δεινή οικονομική κατάσταση. Με αυτές τις «ρυθμίσεις» είναι αδύνατο να εισπράξει το κράτος χρήματα, οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι δυσβάσταχτοι.
Επιβάλλεται σήμερα κιόλας, να αλλάξουν αυτοί οι όροι για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, που δημιουργήθηκαν από τις πολιτικές των τελευταίων ετών και όχι από κακοδιαχείριση.
Επιβάλλεται σήμερα κιόλας, να αλλάξει η στρατηγική του υπουργείου, μαζί με τις τράπεζες πρέπει να σωθούν και οι επιχειρήσεις, που τόσα χρόνια έδιναν ζωή και χρήμα σε τράπεζες και υπουργεία.
Επιβάλλεται σήμερα κιόλας, να κατανοήσουν οι «ειδικοί» ότι οι επιχειρηματίες δεν αποφεύγουν να πληρώσουν, απλά αδυνατούν.
Μπορούν και πρέπει να αλλάξουν πολιτική, μια στρατηγική στήριξης των επιχειρήσεων που θα δίνει την δυνατότητα σε μακροχρόνιες ρυθμίσεις, με κεφαλαιοποίηση των υπαρχόντων οφειλών, θα δώσει την δυνατότητα ανάσας σε όσες επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Με εκτίμηση
Πετράτος Γιάννης