10.7 C
Aigio
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΑιγιάλειαΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

syrizaΗ Μαρία έσωσε… τους μνημονιακούς.  Με την ευκαιρία της απόφασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης των δημάρχων της χώρας όπου αποφασίστηκε το τριήμερο κλείσιμο των δήμων από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου και πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό, και επίδοση ψηφίσματος για την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα, οι εργαζόμενοι του Δήμου Αιγιάλειας εξέδωσαν ψήφισμα για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Αιγιάλειας.

Στην επεισοδιακή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου, συζητήθηκε η στάση της δημοτικής Αρχής τόσο για τους απολυόμενους Σχολικούς Φύλακες και Δημοτικούς Αστυνομικούς, όσο και για την κατάργηση στη Β΄ βάθμια εκπαίδευση των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ και την απόλυση όλων των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης.

Εν μέσω αντεγκλήσεων, υπέρ της πρότασης του Δημάρχου κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου για «στήριξη» μόνο με έκδοση ψηφίσματος υπερ των Απολυόμενων Σχολικών Φυλάκων και των νέο-προσληφθέντων Δημοτικών Αστυνομικών, η ισοψηφία 13 δημοτικών συμβούλων πήρε την πλειοψηφία με την ψήφο της προέδρου κ. Μαρίας Τσουκαλά.

Μειοψήφισαν στην αντίπερα όχθη 13 σύμβουλοι που πρότειναν, να επιδοθεί στον πρωθυπουργό ψήφισμα υπέρ των απολυόμενων αλλά και ψήφισμα εφαρμογής της απόφασης της συνέλευσης των δημάρχων θέτοντας στη διάθεση του δ.σ. της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις της Δημοτικής Αρχής, σε περίπτωση μη αποδοχής από την κυβέρνηση των προτάσεών τους.

Αυτή η πρόταση όχι μόνο μειοψήφισε αλλά και λοιδωρήθηκε τόσο από τους 13 δ.σ. του Δημάρχου όσο και από τους δ.σ. της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» του κ. Π. Παπακωνσταντινόπουλου και «Νέα Αιγιάλεια» του κ. Δ. Τριανταφυλόπουλου.

Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για μια Δημοτική Αρχή και τους πολιτικούς συνοδοιπόρους της συγκυβέρνησης, που είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών, αδιαφορώντας για τις δραματικές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής της Αιγιώτικης κοινωνίας.
Αν η δική τους πυξίδα είναι το μνημόνιο, η δική μας είναι η υπεράσπιση της δημοκρατίας και των συμφερόντων του Αιγιώτικου λαού.

Σύριζα Αιγίου

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular