13.6 C
Aigio
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥπεγράφη σύμβαση για εργασίες συντήρησης στο τμήμα Πάτρα – Αίγιο της Π.Ε.Ο

Υπεγράφη σύμβαση για εργασίες συντήρησης στο τμήμα Πάτρα – Αίγιο της Π.Ε.Ο

palaia patron aigiouΥπεγράφη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, η σύμβαση για τις εργασίες συντήρησης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών – Κορίνθου στο τμήμα από την Πάτρα μέχρι και το Αίγιο. Η υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «Εργασίες συντήρησης στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου (τμήμα Πάτρα Αίγιο)» του έργου «Βελτιώσεις – Αποκαταστάσεις στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου» συνολικού προϋπολογισμού 2.028.507,22 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), έγινε μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκου Υφαντή ως εκπροσώπου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρίας.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας «πρόκειται ουσιαστικά για στοχευμένες παρεμβάσεις έτσι ώστε άμεσα να αποκατασταθούν οι φθορές που υπάρχουν στο οδόστρωμα του τμήματος Πατρών – Αιγίου της Παλαιάς Εθνικής Οδού προκειμένου οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται, αλλά και να μειωθεί κάθε κίνδυνος για τους οδηγούς» υπογραμμίζοντας πως «η συντήρηση και η οδική ασφάλεια των πολιτών βρίσκεται στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες συμβάσεις και για ανακατασκευές τμημάτων και στο υπόλοιπο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδος, όπως στην Πατρών – Πύργου αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία, όπου και παρουσιάζεται σοβαρό πρόβλημα».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Υφαντής επεσήμανε πως «η αποκατάσταση και η βελτίωση του ασφαλτοτάπητα θα γίνεται σταδιακά, με την απαραίτητη σήμανση, όπως έχει συμφωνηθεί με τον ανάδοχο. Ήδη έχουν καταγραφεί όλα τα σημεία στα οποία και χρειάζεται παρέμβαση και άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες».
«Η Παλαιά Εθνική Οδός δέχεται μεγαλύτερο συγκοινωνιακό φορτίο, κυρίως φορτηγών και βαρέων οχημάτων εξαιτίας της κρίσης, ενώ υπάρχουν και σημαντικές καθυστερήσεις λόγω δυσκολιών από τη διέλευση στην Ολυμπία Οδό. Το σημαντικό είναι πως εδώ και 30 χρόνια δεν είχε εγκριθεί και δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ για τη συντήρηση του συγκεκριμένου οδικού δικτύου» προσέθεσε ο κ. Κατσιφάρας και κατέληξε: «Θα ακολουθήσει και η επόμενη εργολαβία συντήρησης του τμήματος Αιγίου – Αιγείρας ώστε όλο το τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού που βρίσκεται στα όρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να βελτιωθεί».
Η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του αναδόχου και του Αντιπεριφερειάρχη, έγινε με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, της Εκτελεστικής Γραμματέως Διονυσίας Μαράτου και του Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Γιάννη Μέγκα.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular