xeiropedesΕντοπίστηκαν τρεις καλλιέργειες κάνναβης στους πρόποδες του Ομπλού και στη Καλλιθέα Πατρών Κατασχεθήκαν συνολικά 99 δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (13-6-2012) το πρωί, στον Ομπλό Αχαΐας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 63 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).

13062013axaiaΠιο συγκεκριμένα ο δράστης καλλιεργούσε σε πυκνόφυτες, δασώδεις εκτάσεις στους πρόποδες του λόφου Ομπλού και στην Καλλιθέα Πατρών, τρεις συνολικά φυτείες κάνναβης που απείχαν λίγα χιλιόμετρα μεταξύ τους.

Για την καλλιέργεια των φυτών ο δράστης χρησιμοποιούσε αυτοσχέδιες δεξαμενές νερού (σκάμματα) τα οποία είχε επενδύσει με νάιλον ώστε να συγκρατείται το νερό και να διευκολύνεται το πότισμα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις τρεις φυτείες και στην οικία του δράστη στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι Αστυνομικοί βρήκαν μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν τα εξής :

99 δενδρύλλια κάνναβης
Πληθώρα σκαπτικών εργαλείων
Ποτιστικά αντικείμενα
Μία συσκευασία με 2,5 γραμμάρια κάνναβης
ένα κινητό τηλέφωνο και μικρό χρηματικό ποσό
Επίσης κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα τα οποία χρησιμοποιούσε ο δράστης ως μέσα μεταφοράς.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του 63χρονου οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν επτά αυτοσχέδιες συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 159 γραμμάριων, μια ζυγαριά και διάφορα ποτιστικά αντικείμενα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.