SAM_0940Μία ακόμα χρονιά έφτασε στο τέλος της και δε θα μπορούσε παρά να τελειώσει με μια όμορφη γιορτή, μια γιορτή που ετοίμασαν τα παιδιά μας, οι πρωταγωνιστές της γιορτής μας, οι πρωταγωνιστές της…ζωής μας! Άλλωστε έχοντας πάντα ως πρώτο μέλημα τα παιδιά μας, ως Σύλλογος Γονέων προσπαθήσαμε και φέτος, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας προσφέροντας το περισσότερο δυνατό για τα παιδιά μας!
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας αισθάνεται την ανάγκη από καρδιάς να ευχαριστήσει δημόσια όλους τους γονείς για την παρουσία και την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις λήξης της σχολικής χρονιάς 2012-2013 καθώς και για την συνεισφορά τους στο μπουφέ που στήθηκε από το Ολοήμερο του σχολείου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
Το προαύλιο του σχολείου μας γέμισε από γονείς και συγγενείς των μαθητών που παρακολούθησαν ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα που ετοίμασαν τα παιδιά σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους. Στο τέλος της γιορτής ο Διευθυντής του Σχολείου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, απένειμαν αναμνηστική πλακέτα στον παλιό άσσο της ιστορικής «Μαύρης Θύελλας» Ντίνο Μακρή και στο νεαρό ποδοσφαιριστή Χρήστο Ρέλλα.
Αναλυτικά τα προγράμματα που παρουσιάστηκαν στη γιορτή λήξης από τους μαθητές του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς τους, είναι τα εξής:
Α΄ΤΑΞΗ: Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Φτιάχνοντας τα δικά μας βιβλία»
Β΄ΤΑΞΗ: Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Διατροφή-Άσκηση και Παιδική Παχυσαρκία.
Γ΄ΤΑΞΗ: Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Οι Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου»
Δ΄ΤΑΞΗ: Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Στην ψυχή δίνω χρώμα»
Ε΄ΤΑΞΗ: Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Αν μικρός δεν έπαιξες… μεγάλος δεν προκόβεις»
ΣΤ΄ΤΑΞΗ: α) Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Βοστίτσα: Από την Τουρκοκρατία στην απελευθέρωση (1458-1830).
β) ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ: Κυκλοφόρησε σωστά, Κυκλοφόρησε με ασφάλεια.
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ: Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Στο βάθος… κήπος».

Ο Σύλλογός μας για τη χρονιά που πέρασε, σε αγαστή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, συμμετείχε σε μια σειρά δράσεων με πρωταγωνιστές πάντα τα παιδιά αλλά και μέσα από τον διαρκή αγώνα να γινόμαστε εμείς οι ίδιοι οι γονείς καλύτεροι για τα παιδιά μας, σε μια σειρά ενημερωτικών ομιλιών για τους γονείς, από επιστήμονες και ειδικούς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ομιλητές του Σχολείου Γονέων:
– Σωτηρόπουλος Θωμάς (Μαθηματικός – Ιδιοκτήτης Σχολής Εκμάθησης Υπολογιστών ComputerNet Education): «Διαδίκτυο και γονικός έλεγχος»
– Κωσταρίδη Ελένη (Παιδαγωγός – Λογοθεραπεύτρια): «Μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία – Διάσπαση προσοχής και συγκέντρωσης»
– Φελούκα Βασιλική (Σχολική Σύμβουλος 7ης Περιφέρειας): «Σχολείο και οικογένεια»
– Βιέρου Άννα-Μαρία (θεραπεύτρια και οργανωτική υπεύθυνος ΚΕ.ΘΕ.Α. Πάτρας): «Τα ναρκωτικά και η αντιμετώπισή τους από την οικογένεια»
– Δουδούμη Ιωάννα (Διαιτολόγος – Διατροφολόγος): «Διατροφή και Παιδί»
Επίσης, ευχαριστούμε:
Τον Διευθυντή και όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για όλη την προσπάθειά τους μέσα στη χρονιά για την άρτια εκπαίδευση και την αγωγή των παιδιών.
Τους εκπαιδευτές των απογευματινών τμημάτων που οργάνωσε ο Σύλλογος:
Μπούνιας Κων/νος: Τμήμα Σκάκι
Μεσάζος Κων/νος: Τμήμα Υπολογιστών
Νταβαρίνος Κων/νος: Τμήμα παραδοσιακών χορών
Καραμάνος Χρήστος: Παιδική Χορωδία
Τις κοπέλες – μέλη του Δ.Σ.: Τμήμα Εικαστικών
Το ΑΓΑ.ΦΡΟΝ. και συγκεκριμένα τις κ. Καβούνη Μαρία, Παπαβασιλοπούλου Αγγέλα, Κατσαρέλη Πηνελόπη, Κουνινιώτη Χρύσα, Βαλαούρα Γιώτα για την αναμόρφωση των εξωτερικών τοίχων του σχολείου.
Τους γονείς κ. Γιαννόπουλο Αποστόλη, Χάιντα Βάντα για την προετοιμασία των εξωτερικών τοίχων προκειμένου να ολοκληρωθούν από το ΑΓΑ.ΦΡΟΝ.
Τον κ. Ανδριακόπουλο Θεόδωρο για την βοήθειά του στον καθαρισμό του παλιού κοντέινερ και στην γιορτή της Τσικνοπέμπτης.
Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου και ιδιαιτέρως τον Διοικητή κ΄. Λελεκάκη καθώς και τους Πυροσβέστες που επισκέφθηκαν το σχολείο μας και ενημέρωσαν τα παιδιά για το πώς προλαμβάνουμε την εκδήλωση μίας πυρκαγιάς και πώς συμπεριφερόμαστε σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Τον Διευθυντή του Αττικού Πάρκου στα Σπάτα κ. Γιάννη Παπαπέτρου για τη σημαντική μείωση της τιμής εισόδου στο Πάρκο κατά την εκδρομή του Συλλόγου στην 26ης Απριλίου.
Την Σχολή Οδηγών του κ. Άρη Κούτρα για τη συμβολή της στο πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για την προβολή όλων των δραστηριοτήτων του Συλλόγου.
Τα τοπικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις για την προσφορά δώρων στη λαχειοφόρο αγορά.
Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε, τον Σχολικό Φύλακα κ. Δημήτρη για την βοήθειά του στις απογευματινές δραστηριότητες, τις σχολικές τροχονόμους κ. Γεωργία και κ. Όλγα για την ασφαλή διέλευση των μαθητών από και προς το σχολείο, την καθαρίστρια κ. Βάσω για τη βοήθειά της στο να είναι πάντα καθαρό το σχολείο και όλους όσοι βοήθησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για τις δραστηριότητες του Συλλόγου.
Με την ευκαιρία, ενημερώνουμε ότι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Τετάρτη εγκρίθηκε μελέτη προϋπολογισμού για την κατασκευή βάσης και την τοποθέτηση της προκατασκευασμένης αίθουσας που είχε ζητήσει εδώ και αρκετό καιρό ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων για το σχολείο μας. Ευχαριστούμε λοιπόν όσους συνέβαλαν και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θεοδωρακόπουλο, την πρόεδρο της ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. κ. Ψυχράμη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, την Τεχνική Υπηρεσία και ιδίως την μηχανικό κ. Σταθούλια και ελπίζουμε στην περάτωση του έργου και στην τοποθέτηση της αίθουσας μέσα στο καλοκαίρι ώστε να είναι σε χρήση με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
Σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι και καλή αντάμωση τον Σεπτέμβριο.