ASTYNOMIA LOGOΣε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ανθυπαστυνόμος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας που κατηγορείται για την υπεξαίρεση 400.000 ευρώ από τα ταμεία, μετά την απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ήδη διετάχθη σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Το σκάνδαλο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ απασχολεί το τελευταίο χρονικό διάστημα την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας αλλά και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ αναφέρεται: «Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα Ανθυπαστυνόμος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση, μετά το σχηματισμό ποινικής δικογραφίας από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, για ταμειακό έλλειμμα στη διαχείριση της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης».

Με επιφύλαξη αντιμετωπίζει την υπόθεση η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαϊας που σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων συνεδρίασε εκτάκτως σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει και που απασχολεί την τοπική κοινή γνώμη και αφορά το έλλειμμα που φέρεται να υπάρχει στο ταμείο διαχείρισης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι για το όλο θέμα συνολικά θα πάρει θέση όταν περατωθεί ο έλεγχος που διεξάγεται από την αρμόδια Οικονομική Επιθεώρηση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας . Ο Οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας διαθέτει όλους εκείνους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που μπορούν να ερευνήσουν σε βάθος τέτοιες υποθέσεις και εφόσον προκύπτουν ευθύνες αυτές να αποδοθούν προς πάσα κατεύθυνση» καταλήγει η ανακοίνωση.