eopiΤην έντονη ανησυχία των φαρμακοποιών εξαιτίας της παρατεταμένης καθυστέρησης εξόφλησης τόσο των τρεχουσών όσο και οφειλών προηγουμένων ετών του ΕΟΠΥΥ εκφράζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 75.000.000 ευρώ από το 2010, ενώ, παρά τις δεσμεύσεις του πρώην προέδρου του, δεν έχει εξοφληθεί ο μήνας Μάρτιος, «πράγμα απαράδεκτο αλλά και εξωσυμβατικό».

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ «να σκύψει με ιδιαίτερη προσοχή στα προβλήματα αυτά και να “σηκώσει τα μανίκια”, για να μπορέσει ο Οργανισμός να ανασυγκροτηθεί και να λειτουργήσει ομαλά».

Ζητεί, ακόμη, από την Πολιτεία να βοηθήσει το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο στην Ε.Ε. με την ενίσχυση της χρηματοδότησής του.

«Προς το παρόν οι φαρμακοποιοί τιμωρούνται γιατί… η φαρμακευτική δαπάνη είναι εντός των μνημονιακών στόχων! Και τα φαρμακεία με αυξανόμενο ρυθμό μπαίνουν στον Τειρεσία, τα κατασχετήρια πολλαπλασιάζονται και τα πρώτα λουκέτα έχουν μπει» τονίζει ο ΠΦΣ και καταλήγει:

«Ας μην πληρώσει ο φαρμακευτικός κλάδος και η φαρμακευτική περίθαλψη την ολιγωρία των τελευταίων μηνών, που έχει φέρει στο χείλος του γκρεμού τον ΕΟΠΥΥ».

ΠΗΓΗ:zougla.gr