DSC01798Ολοκληρώθηκε η πρωτοποριακή Καμπάνια Φιλαναγνωσίας & Δράσης της Ιόνιου βιβλιοθήκης με απρόσμενη μεγάλη επιτυχία.
Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν 10 Δημοτικά Σχολεία από όλη την περιφέρεια της Αιγιαλείας.
Τα παιδιά με τη βοήθεια των εμψυχωτών ανέπτυξαν τη φαντασία τους, τη δημιουργικότητά τους και την αντίληψη, ενθουσιάστηκαν, ήταν οι πρωταγωνιστές στις δραστηριότητες, καλλιέργησαν δεξιότητες, δούλεψαν ομαδικά και συνεργάστηκαν με συνομηλίκους τους.
Ολοκληρώθηκε επίσης με μεγάλη συμμετοχή και το ειδικό πρόγραμμα με θέμα: «Βιωματική Αγωγή Στοματικής Υγείας» που διοργάνωσε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αχαΐας στη Βιβλιοθήκη.
Οι μαθητές που συμμετείχαν κατανόησαν τη αναγκαιότητα της στοματικής υγιεινής, γνώρισαν τις ασθένειες των δοντιών (τερηδόνα) και τρόπους για την προστασία τους (διατροφή, βούρτσισμα, φθορίωση). Η ενημέρωση έγινε από εθελοντές οδοντιάτρους.
Η Βιβλιοθήκη ευχαριστεί θερμά για την συνεργασία τους εκπαιδευτικούς συνοδούς όλων των Σχολείων, τους εθελοντές οδοντίατρους καθώς και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο για την διάθεση υλικού (cd διδασκαλίας, ενημερωτικά φυλλάδια) και τέλος τους Εθελοντές και τους Εμψυχωτές της Βιβλιοθήκης για το ιδιαίτερα δύσκολο έργο που φέρνουν κάθε φορά εις πέρας.
Η Βιβλιοθήκη εύχεται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες Καλό και ξέγνοιαστο Καλοκαίρι με ένα βιβλίο στο χέρι και η αγκαλιά της θα είναι ανοικτή για όλο το καλοκαίρι.
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η Ιόνιος βιβλιοθήκη θα έχει ετοιμάσει νέα προγράμματα για όλους τους μαθητές.