papakostadinopoulos«Ο απολογισμός του δημάρχου εξαντλήθηκε σε έργα όχι δικά του, αφού τέτοια δεν υπάρχουν, αλλά σε αυτά που υλοποιεί η περιφέρεια η οποία ανέθεσε στον δήμο το ρόλο του θεατή, αν και είχε τις προϋποθέσεις να παίξει πιο ενεργό ρόλο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη συνέντευξη του κ΄.Θεοδωρακόπουλου η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιαλείας θέτοντας επίσης το ερώτημα εάν επρόκειτο για «απολογισμό» ή… απολογία!

Επίσης τονίζει ότι: «Είναι προφανές ότι προσπαθεί η δημοτική αρχή να ιδιοποιηθεί έργα που είναι αμέτοχη, δηλαδή κατά το κοινό κάνει «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα».

Μόνο για την Ολυμπία οδό και την γραμμή του τρένου δεν καυχήθηκε ο κ΄. δήμαρχος!»

Και συνεχίζει: «Τώρα ποια συμφέροντα θα υπηρετήσουν τα μεγάλα έργα, όπως π.χ. το Λιμάνι που ολοκληρώνεται χωρίς να ξέρει κανένας ποιός θα είναι ο ρόλος του ή το Αποχετευτικό που θα λειτουργεί σε ανταποδοτική βάση επιβαρύνοντας σημαντικά τον δημότη, θα φανούν στην πορεία…

Η μέχρι τώρα πορεία της δημοτικής αρχής δεν ξέφυγε από το γνωστό δημαρχοκεντρικό ξεπερασμένου τύπου μοντέλο, που ούτε μια σωστή και αξιοκρατική διαχείριση εξασφάλισε , ενώ ούτε λόγος για διεκδίκηση.

Μονόδρομος για την εξασφάλιση πόρων ήταν η βαριά τοπική φορολογία και η αναζήτηση δανείων.

Αποδέχτηκε και στήριξε την πολιτική του «Καλλικράτη» και αποδείχτηκε καλός σύμμαχος της τρικομματικής κυβέρνησης που εκφράζει και από άποψη σύνθεσής της, τη δημοτική πλειοψηφία.

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποδείχτηκε βρόγχος στο λαιμό του δημότη που πληρώνει αδρά τις ιδιωτικές εταιρείες μεταφοράς των απορριμμάτων. Επιστέγασμα της αλλοπρόσαλλης πολιτικής στο θέμα των απορριμμάτων ήταν η εγκληματική για το περιβάλλον υποστήριξη της «λύσης» Παπανικολού…

Αλλά και στους άλλους τομείς κυριάρχησε η λογική της αποσπασματικότητας χωρίς πρόγραμμα και όραμα για την πόλη, ιδέες που ξέμειναν στα προεκλογικά φυλλάδια…»

Και καταλήγει: «Η ανάγκη απαλλαγής από τέτοιες πολιτικές που θέλουν τον δήμο εξάρτημα του κρατικού μηχανισμού, είναι όσο ποτέ άλλοτε απαραίτητη για μια άλλη πορεία του δήμου που θα είναι για το συμφέρον των δημοτών που στενάζουν από την εφαρμοζόμενη πολιτική σε γενικό και τοπικό επίπεδο».

«Καρφί» περί… χρισμάτων

Άλλωστε και στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του ΔΣ ο Τάκης Παπακωσταντινόπουλος δεν άφησε ασχολίαστες της δηλώσεις Θεοδωρακόπουλου όταν προτείνοντας ψήφισμα το οποίο και τελικά πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο (δεν το ψήφισε μόνο ο Π.Γιαννούλης) όσον αφορά την αντίθεση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις μαζικές απολύσεις, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πιστεύω κ΄.δήμαρχε ότι δεν θα έχετε πρόβλημα κι εσείς να το ψηφίσετε παρότι είναι αντιμνημονιακό και κατά της κυβέρνησης, αφού δηλώσατε ότι δεν σας ενδιαφέρουν τα χρίσματα… και θα είστε ανεξάρτητος!»

imerisios.com