YPOURGOS NAFTILIASΈλληνες ναυτικοί, Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί διεθνώς ως “Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος7′ με στόχο να αφυπνίσει την περιβαλλοντική συνείδηση όλων μας και να ενεργοποιήσει τη συμμετοχή μας στην προστασία του περιβάλλοντος.Η θάλασσα αποτελεί στοιχείο ζωτικής σημασίας για την οικονομία της χώρας μας, αλλά και για την καθημερινή μας ζωή. Επιπλέον, αποτελεί το χώρο δουλειάς, μόχθου και κοινωνικής προσφοράς της ναυτικής κοινότητας και ο σεβασμός προς αυτή υπήρξε πάντοτε προτεραιότητα που συνάδει με τις διαχρονικές αρχές της ελληνικής ναυτιλίας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτική η ανάγκη να αντιμετωπίσουμε συλλογικά, άμεσα και αποτελεσματικά τους κινδύνους που απειλούν τη θάλασσα και τις ακτές. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου μέσω του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και ειδικότερα της αρμόδιας Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια για διαφύλαξη και αναβάθμιση του θαλάσσιου πλούτου της χώρας μας.

Έλληνες Ναυτικοί,

Σας καλώ να συνεχίσετε να αποτελείτε το παράδειγμα, συνεισφέροντας στη συνολική προσπάθεια της κοινωνίας να διαφυλάξει τους πόρους που διαθέτει, έτσι ώστε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον.

Με αφορμή λοιπόν του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ας δεσμευθούμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Εύχομαι σε όλους καλά και ασφαλή ταξίδια σε ήρεμες και καθαρές θάλασσες.