100_7114Η βουλευτής Αχαΐας και υπεύθυνη Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Κανελλοπούλου, βρέθηκε, σήμερα πρωί Κυριακής 16.6.2013, από κοινού με τη Δημοτική Σύμβουλο Δήμου Πατρέων, κα Ήρα Κουρή και το εθελοντικό σχολείο εκμάθησης ελληνικών σε πρόσφυγες και μετανάστες “Εν Κινήσει”, της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών, στον αρχαιολογικό χώρο-Μυκηναϊκό Οικισμό της Βούντενης Πατρών.

Η επίσκεψη αυτή συνοδεύτηκε από την ευγενική, εθελοντική ξενάγηση της αρχαιολόγου κας Σοφίας Κασκαντάρη, που έγινε εφικτή με τη βοήθεια του αρχαιολόγου και Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής Ανασκαφών του χώρου, κ. Λάζαρου Κολώνα.

Επ’ αφορμή της επίσκεψης, προέβη στην εξής δήλωση:

”Σήμερα, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε έναν μεγάλης πολιτισμικής και ιστορικής αξίας χώρο, που δυστυχώς σκιάζεται από την παρουσία ενός ΧΥΤΑ που γιγαντώνεται πλάι του αλλά και παραμένει ακόμα δυσπρόσιτος στους πολίτες και στους επισκέπτες της Πάτρας λόγω της έλλειψης ασφαλούς οδικού δικτύου.

Με την επίσκεψη μας αυτή επιλέξαμε να αντιπαραβάλλουμε στον ‘πολιτισμό της μαύρης οθόνης’ τις αξίες στις οποίες μπορεί και πρέπει να βασιστεί η σύγχρονη Ελλάδα.

Οι αξίες αυτές δεν είναι άλλες από τον Πολιτισμό, αρχαίο, νεώτερο και σύγχρονο, καθώς και τον πλουραλισμό, την αποδοχή του διαφορετικού, της διαφορετικής καταγωγής και διαφορετικής γνώμης.

Η ταυτότητα της Ελλάδας είναι ο Πολιτισμός των Πολιτισμών. Η ταυτότητα της Ελλάδας είναι ο διάλογος, η ελευθερία της έκφρασης.

Από τους λαμπρούς αρχαιολογικούς μας χώρους, μέχρι την αντίσταση στην 63χρονη ΕΡΑ Πάτρας και το Άξιον Εστί στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου, ένα είναι το πεπρωμένο: αντίσταση στην υποδούλωση, νίκη στην Ελευθερία και τη Δημιουργικότητα των Λαών.

Ευχαριστούμε τους αρχαιολόγους, δρ. Λάζαρο Κολώνα και τη κ. Σοφία Κασκαντάρη για το χρόνο τους και τη βοήθεια τους σε αυτή την ενδιαφέρουσα ξενάγηση”.