euromoysikh 1Μια νύχτα μαγική, με μελωδίες και ουράνια σώματα να μπερδεύονται γλυκά, παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής 21 Ιουνίου η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για να τιμήσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο υπαίθριο θέατρο “Γιώργος Παππάς” που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης” (Παλαιό Νοσοκομείο), έναν υπέροχο χώρο που από φέτος το καλοκαίρι πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

euromoysikh 2Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά, μελωδίες, φωτογραφίες και video αστρονομικών αντικειμένων συνέθεσαν ένα ονειρικό σκηνικό, ‘παντρεύοντας’ τη μουσική με το σύμπαν. Η Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού στο τραγούδι και ο Σάκης Κοντονικόλας στο πιάνο παρουσίασαν το πρόγραμμά τους υπό τον τίτλο “Στα μονοπάτια των αστεριών”, ενώ συμμετείχε με ανάλογα τραγούδια και η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Νάσση. Εξάλλου, η μικρή έκπληξη της βραδιάς ήρθε από δύο νεαρούς μουσικούς ρωσικής καταγωγής, τη Μαρία Κοζίρεβα και τον Νικολάι Κοζίρεβ που έπαιξαν γνωστές μελωδίες για πιάνο, σόλο και à quatre mains (για τέσσερα χέρια).

Μετά το τέλος του μουσικού μέρους της βραδιάς, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν πλανήτες και αστρονομικά φαινόμενα μέσα από τηλεσκόπια της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας “Ωρίων”.